Massaman kikkererwtencurry
Vlees

Massaman kikkererwtencurry

met palmkool en kalkoenworst

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 stuk(s) kalkoenworst
  • 110 gram kikkererwten
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 0.5 eetlepel(s) massaman curry pasta
  • 5 gram munt
  • 100 gram palmkool
  • 1 stuk(s) ui
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 0.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 stuk(s) kalkoenworst
  • 220 gram kikkererwten
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel(s) massaman curry pasta
  • 10 gram munt
  • 200 gram palmkool
  • 2 stuk(s) ui
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 3 stuk(s) kalkoenworst
  • 330 gram kikkererwten
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 1.5 eetlepel(s) massaman curry pasta
  • 15 gram munt
  • 300 gram palmkool
  • 3 stuk(s) ui
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 1.5 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 stuk(s) kalkoenworst
  • 440 gram kikkererwten
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepel(s) massaman curry pasta
  • 20 gram munt
  • 400 gram palmkool
  • 4 stuk(s) ui
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

1) Heb je sesamolie en misschien zelfs sesamzaadjes in huis? Dan kun je die voor de palmkoolchips gebruiken in plaats van de zonnebloemolie voor een exotische smaak. 2) Deze curry blijft vrij vloeibaar. Liever een iets dikkere saus? Maak dan een papje van 1 el maizena en 2 el water en voeg die aan de kokende curry toe, blijf roeren tot de curry is ingedikt.

Chef Sophie

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de palmkoolbladeren in stukken van 5 cm. Doe de helft ervan in een schaal en voeg wat olie en zout naar smaak toe. Schep om zodat alle stukjes palmkool bedekt zijn met een dun laagje olie.

Stap 3

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15-20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd een keer om.

Stap 4

Snipper de uien. Laat de kikkererwten uitlekken. Verhit een scheut olie in een hapjespan of wok en fruit de currypasta 30 seconden. Voeg de ui en de rest van de palmkool toe en roerbak 3 minuten. Voeg de kikkererwten en kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten stoven.

Stap 5

Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de kalkoenworsten gaar.

Stap 6

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd grof. Verdeel de rijst over de borden of kommen. Schep de kikkererwtencurry erbij en leg op elk bord een kalkoenworst. Verdeel de palmkoolchips, munt en de cashewnoten erover en serveer.