Massaman curry met Chinese kool, zoete aardappel en kippendijen
Vlees

Massaman curry met Chinese kool, zoete aardappel en kippendijen

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram chinese kool
  • 100 gram kikkererwten
  • 150 gram kipdijfilet
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 20 gram massaman curry pasta
  • 5 gram pinda's
  • 5 gram thaise basilicum
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 200 gram zoete aardappel
  • 200 gram chinese kool
  • 200 gram kikkererwten
  • 300 gram kipdijfilet
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 30 gram massaman curry pasta
  • 10 gram pinda's
  • 10 gram thaise basilicum
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram zoete aardappel
  • 300 gram chinese kool
  • 300 gram kikkererwten
  • 450 gram kipdijfilet
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 40 gram massaman curry pasta
  • 15 gram pinda's
  • 15 gram thaise basilicum
  • 225 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram zoete aardappel
  • 400 gram chinese kool
  • 400 gram kikkererwten
  • 600 gram kipdijfilet
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 50 gram massaman curry pasta
  • 20 gram pinda's
  • 20 gram thaise basilicum
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 800 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • vergiet
  • wok
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • zeef

Bereidingswijze

Stap 1

Zet een pan met water op om de rijst te koken. Was de Chinese kool en de zoete aardappel indien nodig. Spoel de kikkererwten af in een zeef. Rooster de pinda’s kort in de wok, zonder olie. Hak ze grof en hak ook de Thaise basilicum. Maak de ui schoon.

Stap 2

Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.

Stap 3

Schil ondertussen de zoete aardappel, indien gewenst. Snijd de zoete aardappel en ui in blokjes van 1 cm. Snijd de onderkant van de Chinese kool, halveer hem en snijd beide helften over de lengte in repen van 2 cm. Dep de kip droog en snijd hem in dunne reepjes. Kruid de kip met peper en zout.

Stap 4

Verwarm de wok met een scheutje olie. Wok de ui, de kip en de zoete aardappelblokjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de currypasta en de kikkererwten toe en wok ze 2 minuten mee. Voeg de Chinese kool en kokosmelk toe, breng op smaak met zout en voor de liefhebber met wat chilivlokken. Wok de curry nog 5-8 minuten op laag vuur.

Stap 5

Giet de rijst af en laat nog even stomen met de deksel op de pan.

Stap 6

Verdeel de rijst en curry over de borden. Maak het gerecht af met de gehakte pinda’s en de Thaise basilicum.