Marokkaanse zalm
met couscous
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 10 gram pistachenoten
- 100 gram prei
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 1 theelepel(s) ras el hanout
- 75 gram volkoren couscous
- 120 gram zalmfilet
- 1 stuk(s) citroen
- 1 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 20 gram pistachenoten
- 200 gram prei
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 2 theelepel(s) ras el hanout
- 150 gram volkoren couscous
- 240 gram zalmfilet
- 1 stuk(s) citroen
- 1.5 teentje(s) knoflook
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 30 gram pistachenoten
- 300 gram prei
- 3 stuk(s) puntpaprika
- 3 theelepel(s) ras el hanout
- 225 gram volkoren couscous
- 360 gram zalmfilet
- 1 stuk(s) citroen
- 2 teentje(s) knoflook
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 40 gram pistachenoten
- 400 gram prei
- 4 stuk(s) puntpaprika
- 4 theelepel(s) ras el hanout
- 300 gram volkoren couscous
- 480 gram zalmfilet
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Heb je geen ras el hanout in huis? Je kunt ook prima kerriepoeder, gemalen komijn of (gerookte) paprikapoeder gebruiken. Of een combinatie van deze specerijen.
Inkoper Marta
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 C°. Doe de couscous in een kom en meng er de helft van de ras el hanout en wat zout door. Schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous net onder staat. Laat minimaal 10 min. staan.
Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en leg de zalm op met de huid naar beneden op de bakplaat.
Boen de citroen(en) schoon en rasp het gele deel van de schil boven een kommetje. Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe aan de rasp. Pers de knoflook erbij en meng met een scheut olie en de rest van de ras el hanout. Bestrijk de zalm met het mengsel.
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften bij de zalm op de bakplaat en bak 12 min. in de oven.
Snijd ondertussen de prei in dunne ringen en was zorgvuldig. Verhit een scheut olie in een koekenpan en roerbak de prei 4-5 min. Roer de couscous los met een vork. Meng de prei door de couscous, samen met citroensap naar smaak en de olijfolie. Hak de pistachenoten en meng er ook door. Breng eventueel verder op smaak met zout.
Neem de zalm en paprika uit de oven. Schep de couscous in de paprikahelften. Leg op elk bord 2 gevulde paprikahelften en 1 stuk zalm en serveer.