Marokkaanse zalm
Vis

Marokkaanse zalm

met couscous

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram pistachenoten
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 6 theelepel(s) ras el hanout
  • 75 gram volkoren couscous
  • 15 milliliter volle yoghurt
  • 120 gram zalmfilet
  • 1 stuk(s) citroen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram pistachenoten
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 12 theelepel(s) ras el hanout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 30 milliliter volle yoghurt
  • 240 gram zalmfilet
  • 1 stuk(s) citroen
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 30 gram pistachenoten
  • 3 stuk(s) puntpaprika
  • 18 theelepel(s) ras el hanout
  • 225 gram volkoren couscous
  • 45 milliliter volle yoghurt
  • 360 gram zalmfilet
  • 1 stuk(s) citroen
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 16 eetlepel(s) olijfolie
  • 40 gram pistachenoten
  • 4 stuk(s) puntpaprika
  • 24 theelepel(s) ras el hanout
  • 300 gram volkoren couscous
  • 60 milliliter volle yoghurt
  • 480 gram zalmfilet

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Heb je geen ras el hanout in huis? Je kunt ook prima kerriepoeder, gemalen komijn of (gerookte) paprikapoeder gebruiken. Of een combinatie van deze specerijen. En nog een handige tip voor het omrekenen van de yoghurt: 15 milliliter is 1 eetlepel.

Inkoper Marta

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 C°. Doe de couscous in een kom en meng er 1/3 van de ras el hanout en wat zout door. Schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous net onder staat. Laat minimaal 10 min. staan.

Stap 2

Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier en leg de zalm op met de huid naar beneden op 1/3 van de bakplaat.

Stap 3

Boen de citroen(en) schoon en rasp het gele deel van de schil boven een kommetje. Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe aan de rasp. Pers de knoflook erbij en meng met 1/3 van de olie en de rest van de ras el hanout. Bestrijk de zalm met het mengsel.

Stap 4

Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften bij de zalm op de bakplaat en bak 12 min. in de oven.

Stap 5

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen en was zorgvuldig. Verhit 1/3 van de olie in een koekenpan en roerbak de prei 4-5 min. Roer de couscous los met een vork. Meng de prei door de couscous, samen met de rest van het citroensap en de olijfolie. Hak de pistachenoten en meng er ook door. Breng eventueel verder op smaak met zout.

Stap 6

Neem de zalm en paprika uit de oven. Schep de couscous in de paprikahelften. Leg op elk bord 2 gevulde paprikahelften en 1 stuk zalm. Schep een lepel yoghurt op de couscous en serveer.