Marokkaanse stoof
met kikkererwten, sperzieboontjes, peen en volkoren couscous
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 1 stuk(s) gele ui
- 125 gram kikkererwten
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) ras el hanout
- 200 gram sperziebonen
- 70 gram volkoren couscous
- 225 gram waspeen
- 100 milliliter water
- 2 stuk(s) gele ui
- 250 gram kikkererwten
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) ras el hanout
- 400 gram sperziebonen
- 140 gram volkoren couscous
- 450 gram waspeen
- 200 milliliter water
- 3 stuk(s) gele ui
- 375 gram kikkererwten
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 theelepel(s) ras el hanout
- 600 gram sperziebonen
- 210 gram volkoren couscous
- 675 gram waspeen
- 300 milliliter water
- 4 stuk(s) gele ui
- 500 gram kikkererwten
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 theelepel(s) ras el hanout
- 800 gram sperziebonen
- 280 gram volkoren couscous
- 900 gram waspeen
- 400 milliliter water
Tip
Wist je dat je specerijen altijd moet aanbakken aan het begin om extra veel smaak aan een gerecht te geven? De ui aan het begin zorgt ervoor dat je kunt controleren dat de olie niet te heet is voor je specerijen.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Spoel de boontjes, snijd de puntjes eraf en halveer ze. Snijd de waspeen in grove stukken.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan met deksel. Fruit de ui en knoflook en voeg de ras el hanout toe.
Voeg de boontjes en waspeen toe en bak ca 4 minuten. Voeg dan het water toe, roer door en laat met de deksel op de pan voor ca 10 minuten stoven.
Bereid ondertussen de volkoren couscous volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.
Voeg de kikkererwten toe aan de gestoofde groentes en verwarm het geheel nog 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de couscous over de borden en schep de gestoofde groentes op de couscous.