Marokkaanse stoof
Vegan

Marokkaanse stoof

met couscous

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 100 gram gekleurde wortelen
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 100 gram gepelde tomaten
  • 75 milliliter groentebouillon
  • 50 gram kikkererwten gedroogd
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 theelepel(s) ras el hanout
  • 75 gram volkoren couscous
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 200 gram gekleurde wortelen
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 150 milliliter groentebouillon
  • 100 gram kikkererwten gedroogd
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 theelepel(s) ras el hanout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 300 gram gekleurde wortelen
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 300 gram gepelde tomaten
  • 225 milliliter groentebouillon
  • 150 gram kikkererwten gedroogd
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 15 theelepel(s) ras el hanout
  • 225 gram volkoren couscous
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 400 gram gekleurde wortelen
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 200 gram kikkererwten gedroogd
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 20 theelepel(s) ras el hanout
  • 300 gram volkoren couscous

Benodigdheden

  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan
  • kom
  • maatbeker

Tip

Droge kikkererwten moeten geweekt worden. Spoel ze eerst af en week ze in een pan met ruim water zonder zout. Houd hiervoor ongeveer 2-3 keer zoveel water als kikkererwten aan. Week de kikkererwten 8-12 uur. Spoel ze daarna nogmaals af en ververs het water, tot het ongeveer twee vingers boven de kikkererwten staat. Doe een deksel op de pan en breng het water zonder zout aan de kook; dit voeg je pas na een uur toe. Zo worden de velletjes minder taai. In totaal zijn de kikkererwten na een kooktijd van 75 tot 90 minuten gaar.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Let op dat je voor dit recept een lange voorbereidingstijd nodig hebt. De kikkererwten moeten geweekt en gekookt worden. Zie hiervoor de instructies in de tip.

Stap 2

Breng groentebouillon aan de kook voor de couscous. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en wortel in blokjes.

Stap 3

Leg de couscous in een hittebestendige kom en voeg de bouillon toe. Roer even door, dek af en laat de couscous rustig staan. Mocht je de couscous te droog vinden, voeg nog iets meer kokend water toe.

Stap 4

Verhit olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de aubergine en wortel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kruidenmix toe en fruit even mee. Voeg de gepelde tomaten toe en duw ze met een spatel in kleinere stukken. Voeg tenslotte de honing toe en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Stap 5

Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat goed uitlekken. Voeg de kikkererwten toe aan de stoof en laat nog een paar minuten sudderen.

Stap 6

Breng de stoof op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous op een bord en schep de Marokkaanse stoof erop.