Marokkaanse stoof
Vega

Marokkaanse stoof

met couscous

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 100 gram gekleurde wortelen
  • 100 gram gepelde tomaten
  • 75 milliliter groentebouillon
  • 1 theelepel(s) honing
  • 120 gram kikkererwten
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 5 theelepel(s) ras el hanout
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 75 gram volkoren couscous
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 200 gram gekleurde wortelen
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 150 milliliter groentebouillon
  • 2 theelepel(s) honing
  • 240 gram kikkererwten
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 10 theelepel(s) ras el hanout
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 150 gram volkoren couscous
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 300 gram gekleurde wortelen
  • 300 gram gepelde tomaten
  • 225 milliliter groentebouillon
  • 3 theelepel(s) honing
  • 360 gram kikkererwten
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 15 theelepel(s) ras el hanout
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 225 gram volkoren couscous
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 400 gram gekleurde wortelen
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 4 theelepel(s) honing
  • 480 gram kikkererwten
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 20 theelepel(s) ras el hanout
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 gram volkoren couscous

Benodigdheden

  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan
  • kom
  • maatbeker

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 46.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Wil je de gepelde tomaten in kleinere stukjes? Snijd dan met een mes een paar keer in de tomaten als ze nog in het blik zitten. Of duw de tomaten met een spatel in stukjes, nadat je ze in de pan hebt gedaan.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng groentebouillon aan aan de kook voor de couscous.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine en de gekleurde wortel in blokjes.

Stap 3

Leg de couscous in een hittebestendige kom en voeg de bouillon toe. Roer even door, dek af en laat de couscous rustig staan. Mocht je de couscous te droog vinden, voeg nog iets meer kokend water toe.

Stap 4

Verhit olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de aubergine en wortel toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kruidenmix toe en fruit even mee. Voeg de gepelde tomaten en honing toe en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Stap 5

Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat goed uitlekken. Voeg de kikkererwten toe aan de stoof en laat nog een paar minuten sudderen.

Stap 6

Breng de stoof op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous op een bord en schep de Marokkaanse stoof erop.