
Marokkaanse stoof
met couscous
- 10 min voorbereidingstijd
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 100 gram gepelde tomaten
- 75 mililiter groentebouillon
- 1 eetlepel(s) honing
- 120 gram kabeljauw
- 50 gram kikkererwten
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram ras el hanout
- 75 gram volkoren couscous
- 1 stuk(s) aubergine
- 1 stuk(s) gele ui
- 200 gram gepelde tomaten
- 150 mililiter groentebouillon
- 2 eetlepel(s) honing
- 240 gram kabeljauw
- 100 gram kikkererwten
- 2 teentje(s) knoflook
- 10 gram ras el hanout
- 150 gram volkoren couscous
- 2 stuk(s) aubergine
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 300 gram gepelde tomaten
- 225 mililiter groentebouillon
- 3 eetlepel(s) honing
- 360 gram kabeljauw
- 150 gram kikkererwten
- 3 teentje(s) knoflook
- 15 gram ras el hanout
- 225 gram volkoren couscous
- 2 stuk(s) aubergine
- 2 stuk(s) gele ui
- 400 gram gepelde tomaten
- 300 mililiter groentebouillon
- 4 eetlepel(s) honing
- 480 gram kabeljauw
- 200 gram kikkererwten
- 4 teentje(s) knoflook
- 20 gram ras el hanout
- 300 gram volkoren couscous
Benodigdheden
- vergiet
- steelpan
- snijplank
- mes
- hapjespan
- kom
- maatbeker
Tip
Wil je de gepelde tomaten in kleinere stukjes? Snijd dan met een mes een paar keer in de tomaten als ze nog in het blik zitten. Of duw de tomaten met een spatel in stukjes, nadat je ze in de pan hebt gedaan.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Breng groentebouillon aan aan de kook voor de couscous.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes.
Leg de couscous in een hittebestendige kom en voeg de bouillon toe. Roer even door, dek af en laat de couscous rustig staan. Mocht je de couscous te droog vinden, voeg nog iets meer kokend water toe.
Verhit olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kruidenmix toe en fruit even mee. Voeg de gepelde tomaten en de honing toe en laat het geheel nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.
Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat goed uitlekken. Voeg de blokjes vis en de kikkererwten toe aan de stoof. Laat het geheel nogmaals 10 minuten sudderen.
Breng de stoof op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous op een bord en schep de Marokkaanse stoof erop.