Marokkaanse gehaktballetjes met spinazie
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 1 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele ui
- 1 teentje(s) knoflook
- 65 gram notenrijst
- 1 theelepel(s) ras el hanout
- 150 gram rundergehakt
- 200 gram spinazie
- 250 gram trostomaten
- 1 stuk(s) eieren
- 1 stuk(s) gele ui
- 2 teentje(s) knoflook
- 125 gram notenrijst
- 1 theelepel(s) ras el hanout
- 300 gram rundergehakt
- 200 gram spinazie
- 500 gram trostomaten
- 2 stuk(s) eieren
- 2 stuk(s) gele ui
- 3 teentje(s) knoflook
- 190 gram notenrijst
- 2 theelepel(s) ras el hanout
- 450 gram rundergehakt
- 400 gram spinazie
- 750 gram trostomaten
- 2 stuk(s) eieren
- 2 stuk(s) gele ui
- 4 teentje(s) knoflook
- 250 gram notenrijst
- 2 theelepel(s) ras el hanout
- 600 gram rundergehakt
- 400 gram spinazie
- 1000 gram trostomaten
Benodigdheden
- bakpan
- kookpan
- hapjespan
Bereidingswijze
Schil de ui en knoflook en snipper deze fijn. Was de spinazie grondig in ruim water.
Meng het rundergehakt met het ei, de helft van de Marokkaanse kruiden en eventueel peper en zout. Kneed het gehakt en de kruiden vervolgens goed door elkaar. Draai van het gehaktmengsel 10 mooie gehaktballetjes. Verwarm ondertussen een bakpan met een scheutje olijfolie en bak de gehaktballetjes in 10 minuten gaar. Kook ondertussen ook de notenrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Halveer de tomaten en meng deze met de rest van de Marokkaanse kruiden en een scheutje olijfolie. Bak in de hapjespan de tomaten op de snijkant op hoog vuur aan, zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen.
Haal de tomaten uit de pan en voeg een beetje extra olijfolie toe. Bak vervolgens de knoflook en de ui hierin aan.
Voeg daarna de spinazie toe en roerbak dit 1 minuut totdat de spinazie geslonken is en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en verdeel hierover de spinazie. Leg daarop de gehaktballetjes en daartussen de half gebakken tomaten.