
Marokkaanse couscous
met lam
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) courgette
- 100 mililiter groentebouillon
- 2 eetlepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) lamsvlees
- 5 gram munt
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 0.5 stuk(s) puntpaprika
- 0.5 theelepel(s) ras el hanout
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 75 gram volkoren couscous
- 75 mililiter volle yoghurt
- 10 gram zwarte Sultana rozijnen
- 1 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 200 mililiter groentebouillon
- 4 eetlepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) lamsvlees
- 10 gram munt
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 1 theelepel(s) ras el hanout
- 1 stuk(s) rode ui
- 150 gram volkoren couscous
- 150 mililiter volle yoghurt
- 20 gram zwarte Sultana rozijnen
- 1.5 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 300 mililiter groentebouillon
- 6 eetlepel(s) honing
- 6 teentje(s) knoflook
- 3 stuk(s) lamsvlees
- 10 gram munt
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 1.5 theelepel(s) ras el hanout
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 225 gram volkoren couscous
- 225 mililiter volle yoghurt
- 30 gram zwarte Sultana rozijnen
- 2 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) courgette
- 400 mililiter groentebouillon
- 8 eetlepel(s) honing
- 8 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) lamsvlees
- 15 gram munt
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 2 theelepel(s) ras el hanout
- 2 stuk(s) rode ui
- 300 gram volkoren couscous
- 300 mililiter volle yoghurt
- 40 gram zwarte Sultana rozijnen
Tip
Je kunt de groenten ook bakken in een grillpan in plaats van in de oven voor nog meer smaak!
Inkoper Maaike
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de sjalot schoon en snijd in halve ringen. Was de paprika en snijd in grote stukken. Was de courgette en snijd in plakjes. Leg de sjalot, paprika en courgette in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Maak de knoflook schoon en pers uit boven de ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en hussel geheel.
Doe de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten. Hussel tussentijds om.
Breng water aan de kook voor de bouillon voor de couscous. Doe de couscous in een pan of vuurvaste schaal en giet de bouillon erop. Roer af en toe met een vork door elkaar en laat garen.
Was de munt en snijd fijn. Maak de yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met de helft van de fijngesneden munt, de helft van het sap en rasp van de citroen, peper, zout en honing.
Verhit een braadpan op hoog vuur. Bestrooi het lamsvlees aan beide kanten met peper en zout. Voeg boter of olijfolie toe en laat heet worden. Bak het lamsvlees circa 4 minuten per kant.
Haal de groenten uit de oven en voeg toe aan de couscous. Voeg de krenten, ras el hanout kruiden, de rest van het citroensap en achtergehouden munt toe en roer het geheel door elkaar. Verdeel de couscous over de borden en schep een dot yoghurtsaus er bovenop. Schep de gehaktballetjes op de borden.