Marokkaanse couscous
Vlees

Marokkaanse couscous

met gehaktballetjes

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 0.5 stuk(s) courgette
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 5 gram munt
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 0.5 stuk(s) puntpaprika
  • 0.5 theelepel(s) ras el hanout
  • 120 gram rundergehakt
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 75 gram volkoren couscous
  • 75 milliliter volle yoghurt
  • 10 gram zwarte Sultana rozijnen
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) courgette
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 10 gram munt
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 stuk(s) puntpaprika
  • 1 theelepel(s) ras el hanout
  • 240 gram rundergehakt
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 150 gram volkoren couscous
  • 150 milliliter volle yoghurt
  • 20 gram zwarte Sultana rozijnen
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 1 stuk(s) courgette
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 6 theelepel(s) honing
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 10 gram munt
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 1.5 theelepel(s) ras el hanout
  • 360 gram rundergehakt
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 225 gram volkoren couscous
  • 225 milliliter volle yoghurt
  • 30 gram zwarte Sultana rozijnen
  • 2 stuk(s) citroen
  • 2 stuk(s) courgette
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 8 theelepel(s) honing
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 15 gram munt
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 2 stuk(s) puntpaprika
  • 2 theelepel(s) ras el hanout
  • 480 gram rundergehakt
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 300 gram volkoren couscous
  • 300 milliliter volle yoghurt
  • 40 gram zwarte Sultana rozijnen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Je kunt de groenten ook bakken in een grillpan in plaats van in de oven voor nog meer smaak!

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de sjalot schoon en snijd in halve ringen. Was de paprika en snijd in grote stukken. Was de courgette en snijd in plakjes. Leg de sjalot, paprika en courgette in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Maak de knoflook schoon en pers uit boven de ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en hussel geheel.

STAP 2

Doe de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten. Hussel tussentijds om.

STAP 3

Breng water aan de kook voor de bouillon voor de couscous. Doe de couscous in een pan of vuurvaste schaal en giet de bouillon erop. Roer af en toe met een vork door elkaar en laat garen.

STAP 4

Was de munt en snijd fijn. Maak de yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met de helft van de fijngesneden munt, de helft van het sap en rasp van de citroen, peper, zout en honing.

STAP 5

Draai balletjes van het gehakt. Verwarm wat olie of boter in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin in circa 7 minuten. Kruid met peper en zout.

STAP 6

Haal de groenten uit de oven en voeg toe aan de couscous. Voeg de rozijnen, ras el hanout kruiden, de rest van het citroensap en achtergehouden munt toe en roer het geheel door elkaar. Verdeel de couscous over de borden en schep een dot yoghurtsaus er bovenop. Schep de gehaktballetjes op de borden.