
Marokkaanse couscous
met lamsgehaktballetjes
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 0.5 stuk(s) courgette
- 100 mililiter groentebouillon
- 2 theelepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 120 gram lamsgehakt gekruid
- 5 gram munt
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 0.5 stuk(s) puntpaprika
- 0.5 eetlepel(s) ras el hanout
- 1 stuk(s) sjalot
- 75 gram volkoren couscous
- 75 mililiter volle yoghurt
- 10 gram zwarte Sultana rozijnen
- 1 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 200 mililiter groentebouillon
- 4 theelepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 240 gram lamsgehakt gekruid
- 10 gram munt
- 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 1 stuk(s) puntpaprika
- 1 eetlepel(s) ras el hanout
- 2 stuk(s) sjalot
- 150 gram volkoren couscous
- 150 mililiter volle yoghurt
- 20 gram zwarte Sultana rozijnen
- 1.5 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) courgette
- 300 mililiter groentebouillon
- 6 theelepel(s) honing
- 6 teentje(s) knoflook
- 360 gram lamsgehakt gekruid
- 10 gram munt
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 1.5 eetlepel(s) ras el hanout
- 2 stuk(s) sjalot
- 225 gram volkoren couscous
- 225 mililiter volle yoghurt
- 30 gram zwarte Sultana rozijnen
- 2 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) courgette
- 400 mililiter groentebouillon
- 8 theelepel(s) honing
- 8 teentje(s) knoflook
- 480 gram lamsgehakt gekruid
- 15 gram munt
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
- 2 stuk(s) puntpaprika
- 2 eetlepel(s) ras el hanout
- 3 stuk(s) sjalot
- 300 gram volkoren couscous
- 300 mililiter volle yoghurt
- 40 gram zwarte Sultana rozijnen
Tip
Je kunt de groenten ook bakken in een grillpan in plaats van in de oven voor nog meer smaak!
Inkoper Maaike
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de sjalot schoon en snijd in halve ringen. Was de paprika en snijd in grote stukken. Was de courgette en snijd in plakjes. Leg de sjalot, paprika en courgette in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Maak de knoflook schoon en pers uit boven de ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout en hussel geheel.
Doe de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten. Hussel tussentijds om.
Breng water aan de kook voor de bouillon voor de couscous. Doe de couscous in een pan of vuurvaste schaal en giet de bouillon erop. Roer af en toe met een vork door elkaar en laat garen.
Was de munt en snijd fijn. Maak de yoghurtsaus door de yoghurt te mengen met de helft van de fijngesneden munt, de helft van het sap en rasp van de citroen, peper, zout en honing.
Draai balletjes van het gehakt. Verwarm wat olie of boter in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin in circa 7 minuten. Kruid met peper en zout.
Haal de groenten uit de oven en voeg toe aan de couscous. Voeg de krenten, ras el hanout kruiden, de rest van het citroensap en achtergehouden munt toe en roer het geheel door elkaar. Verdeel de couscous over de borden en schep een dot yoghurtsaus er bovenop. Schep de gehaktballetjes op de borden.