Makreelpakketje
Vis

Makreelpakketje

met groenlofsalade

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) groenlof
  • 0.5 theelepel(s) kerrie
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 0.5 stuk(s) peer
  • 0.25 stuk(s) quichedeeg
  • 30 gram roomkaas met knoflook en peper
  • 15 gram walnoten
  • 75 gram warmgerookte makreel
  • 25 milliliter yoghurt
  • 1 stuk(s) groenlof
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 stuk(s) peer
  • 0.5 stuk(s) quichedeeg
  • 60 gram roomkaas met knoflook en peper
  • 30 gram walnoten
  • 150 gram warmgerookte makreel
  • 50 milliliter yoghurt
  • 1.5 stuk(s) groenlof
  • 1.5 theelepel(s) kerrie
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 1.5 stuk(s) peer
  • 0.75 stuk(s) quichedeeg
  • 90 gram roomkaas met knoflook en peper
  • 45 gram walnoten
  • 225 gram warmgerookte makreel
  • 75 milliliter yoghurt
  • 2 stuk(s) groenlof
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 4 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 stuk(s) peer
  • 1 stuk(s) quichedeeg
  • 120 gram roomkaas met knoflook en peper
  • 60 gram walnoten
  • 300 gram warmgerookte makreel
  • 100 milliliter yoghurt

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Maak van het pakketje een mooi visje! Leg de vulling op een kwart cirkel deeg, laat overal 2 cm van de rand vrij. Vouw het deeg over de vullling en duw goed dicht. Draai het pakketje om en vorm er een visje van. Duw met een vork de staart in vorm en maak schubben met een theelepel. Maak een oogje van een klein bolletje deeg.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 2

Snijd de lap deeg in 4 kwarten. Je hebt 1 kwart per persoon nodig. Haal het vel van de makreel en trek de makreel in stukjes, doe in een kom en meng de roomkaas erdoor. Verdeel het mengsel over de stukken deeg. Vouw het deeg om de vulling tot een mooi pakketje. Duw de randen goed dicht.

Stap 3

Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een dun laagje mayonaise. Bak in 20-25 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven.

Stap 4

Maak ondertussen de groenlofsalade. Snijd daarvoor de groenlof in smalle reepjes. Was en droog de groenlof en doe in een schaal. Snijd de peren in blokjes en doe ook in de schaal.

Stap 5

Meng de rest van de mayonaise met de yoghurt en de kerriepoeder tot een dressing. Verdun eventueel met een drupje water en breng op smaak met peper en zout. Hak de walnoten grof. Besprenkel de salade met de kerrie-yoghurtdressing en strooi de walnoten erover.

Stap 6

Neem de makreelpakketjes uit de oven. Verdeel over de borden en serveer met de salade.