Makreel en papillotten met lamsoren
Vis

Makreel en papillotten met lamsoren

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 150 gram krieltjes
  • 100 gram lamsoren
  • 1 stuk(s) makreel
  • 25 gram peterselie
  • 200 gram roma pruim tomaten
  • 1 stuk(s) citroen
  • 300 gram krieltjes
  • 150 gram lamsoren
  • 1 stuk(s) makreel
  • 50 gram peterselie
  • 400 gram roma pruim tomaten
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 400 gram krieltjes
  • 200 gram lamsoren
  • 1 stuk(s) makreel
  • 75 gram peterselie
  • 600 gram roma pruim tomaten
  • 2 stuk(s) citroen
  • 600 gram krieltjes
  • 250 gram lamsoren
  • 2 stuk(s) makreel
  • 100 gram peterselie
  • 800 gram roma pruim tomaten

Tip

Eet je met meer dan 2 personen? Maak dan per makreel een pakketje.

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op 210 graden. Breng een steelpan met water aan de kook. Spoel de makreelfilet schoon en dep droog. Snijd aan beide kanten met een scherp mes, schuin wat inkepingen. Breng op smaak met de chiliflakes, peper en zout. Was de krielaardappels, lamsoren, tomaat en kruiden grondig. Snijd de krielaardappels in dunne plakjes van een halve cm. Halveer de tomaatjes. Loop de lamsoren na en verwijder minder mooie plekjes of te grote harde stelen.

Stap 2

Kook de krielaardappel plakjes is 8 minuten beetgaar. Laat goed uitstomen.

Stap 3

Leg de vellen vetvrij papier of aluminiumfolie op de snijplank, leg nog een beetje lamsoren in het midden van het vel. Leg hier de tomaat en plakjes krielaardappel op en vervolgens de makreel. Breng het geheel op smaak met wat olijfolie, gehakte kruiden, peper, zout en rasp er wat citroenschil overheen. Vouw de pakketjes mooi dicht.

Stap 4

Gaar de pakketjes in een bakblik of ovenschaal in de oven gedurende 20 minuten.

Stap 5

Scheur het pakketje open en haal de hele makreel uit het pakketje, schuif de filet van de graat. Let uiteraard op voor eventuele graatjes en verwijder deze. Verdeel de groenten over de borden en leg hierbij wat makreelflakes en dresseer met de vers gehakte kruiden.