
Madras Noedels met Shanghai paksoi en aubergine
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 1 stuk(s) aubergine
- 0.5 gram currypasta
- 100 gram gekookte linzen
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 50 blik(ken) kokoscrème
- 75 gram sobanoedels
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 2 stuk(s) aubergine
- 1 gram currypasta
- 200 gram gekookte linzen
- 1 stuk(s) gele ui
- 100 blik(ken) kokoscrème
- 150 gram sobanoedels
- 3 stuk(s) Shanghai paksoi
- 2 stuk(s) aubergine
- 1.5 gram currypasta
- 300 gram gekookte linzen
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 150 blik(ken) kokoscrème
- 225 gram sobanoedels
- 4 stuk(s) Shanghai paksoi
- 2 stuk(s) aubergine
- 2 gram currypasta
- 400 gram gekookte linzen
- 2 stuk(s) gele ui
- 200 blik(ken) kokoscrème
- 300 gram sobanoedels
Benodigdheden
- 1 kookpan
- 1 bakpan
- snijplank
- mes
- 1 hapjespan
Bereidingswijze
Breng een ruime pan water met een snufje zout aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen gaar, vang een kopje kookvocht op, giet de rest af en laat goed uitlekken. Spoel de linzen af in een zeefje en zet apart.
Snijd ondertussen de aubergine in niet te kleine blokjes en bestrooi met zout. Maak de ui schoon en snipper fijn. Snijd de Shanghai paksoi in de lengte in vieren.
Verwarm in een hapjespan een scheutje zonnebloemolie en fruit de ui aan. Voeg de Madras pasta toe, zet het vuur hoger en voeg de aubergine toe. Bak enkele minuten op hoog vuur tot de aubergine begint te kleuren. Schuif de aubergine aan de kant in de pan en bak de Shanghai paksoi even mee. Blus de pan af met het opgevangen kookvocht en de kokoscrème. Voeg de linzen toe.
Schep de noedels door de saus en warm even door.
Verdeel de noedels over de borden en schep er wat saus overheen.