Madras noedels met linzen en aubergine
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) Shanghai paksoi
- 0.5 stuk(s) aubergine
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 0.25 blik(ken) kokoscrème
- 0.25 gram linzen
- 0.5 blik(ken) madras curry
- 75 gram rijstnoedels bruin
- 25 milliliter water
- 2 stuk(s) Shanghai paksoi
- 1 stuk(s) aubergine
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 0.5 blik(ken) kokoscrème
- 0.5 gram linzen
- 0.75 blik(ken) madras curry
- 150 gram rijstnoedels bruin
- 50 milliliter water
- 3 stuk(s) Shanghai paksoi
- 2 stuk(s) aubergine
- 1 stuk(s) gele ui
- 0.75 blik(ken) kokoscrème
- 0.75 gram linzen
- 1 blik(ken) madras curry
- 225 gram rijstnoedels bruin
- 100 milliliter water
- 4 stuk(s) Shanghai paksoi
- 2 stuk(s) aubergine
- 2 stuk(s) gele ui
- 1 blik(ken) kokoscrème
- 1 gram linzen
- 1.5 blik(ken) madras curry
- 300 gram rijstnoedels bruin
- 150 milliliter water
Benodigdheden
- steelpan
- snijplank
- mes
- kookpan
- hapjespan
Tip
Je kunt de Shanghai paksoi ook apart bakken als het niet goed in de pan past. En deze later toevoegen.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook. Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking in het water, giet af en laat zeer goed uitlekken.
Was ondertussen de groenten en snijd de aubergine in niet te kleine blokjes en bestrooi met zout. Maak de ui schoon en snipper fijn. Snijd de Shanghai paksoi in de lengte in vieren. Snijd de kabeljauw in blokjes.
Verwarm in een hapjespan een scheutje zonnebloemolie en fruit er de ui in aan. Zet het vuur hoger en voeg de aubergine toe. Bak enkele minuten op hoog vuur tot de aubergine begint te kleuren. Bak de Shanghai paksoi even mee. Voeg de currypasta toe en meng door de groenten.
Blus af met de kokos créme en het water. Breng aan de kook, voeg de uitgelekte linzen toe en breng eventueel op smaak met een snufje zout. Laat nog enkele minuten pruttelen.
Schep de noedels door de gebakken groenten en warm even door.
Verdeel de noedels over de borden.