Lohikeitto met gerookte zalm
Vis

Lohikeitto met gerookte zalm

en dille

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 75 gram gerookte zalm
  • 250 milliliter groentebouillon
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram krieltjes
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 45 gram roomkaas
  • 0.25 stuk(s) ui
  • 5 gram verse dille
  • 150 gram wortel
  • 150 gram gerookte zalm
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram krieltjes
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 stuk(s) prei
  • 90 gram roomkaas
  • 0.5 stuk(s) ui
  • 10 gram verse dille
  • 300 gram wortel
  • 225 gram gerookte zalm
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram krieltjes
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 1.5 stuk(s) prei
  • 135 gram roomkaas
  • 0.75 stuk(s) ui
  • 15 gram verse dille
  • 450 gram wortel
  • 300 gram gerookte zalm
  • 1000 milliliter groentebouillon
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram krieltjes
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 stuk(s) prei
  • 180 gram roomkaas
  • 1 stuk(s) ui
  • 20 gram verse dille
  • 600 gram wortel

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de onderkant en een klein stukje van de bovenkant af van de prei, snijd de prei in ringetjes en was goed. Was de krieltjes en de wortel. Snijd de krieltjes in vieren en de wortel in plakjes. Maak de knoflook en ui schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten totdat ze glazig zijn. Voeg de prei en wortel toe en bak voor enkele minuten mee. Voeg dan de krieltjes en de bouillon toe. Kook voor ongeveer 15 minuten totdat de krieltjes gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Was de dille en snijd fijn. Pers de limoen en houdt het limoensap apart.

Stap 4

Snijd de gerookte zalm in blokjes.

Stap 5

Voeg net voordat de soep klaar is de roomkaas toe en laat smelten. Voeg als laatste de 3/4e van de dille toe en roer even door.

Stap 6

Serveer de soep in kommen en maak af met de blokjes gerookte zalm, wat limoensap en de rest van de dille.