Loempia-omeletten
met kip
- 30 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 3 stuk(s) eieren
- 120 gram kippendijreepjes
- 1 eetlepel(s) olie
- 100 gram prei
- 60 gram rijstnoedels
- 15 milliliter tamari sojasaus
- 25 gram taugé
- 100 gram witte kool
- 100 gram wortel
- 6 stuk(s) eieren
- 240 gram kippendijreepjes
- 2 eetlepel(s) olie
- 200 gram prei
- 120 gram rijstnoedels
- 30 milliliter tamari sojasaus
- 50 gram taugé
- 200 gram witte kool
- 200 gram wortel
- 9 stuk(s) eieren
- 360 gram kippendijreepjes
- 3 eetlepel(s) olie
- 300 gram prei
- 180 gram rijstnoedels
- 45 milliliter tamari sojasaus
- 75 gram taugé
- 300 gram witte kool
- 300 gram wortel
- 12 stuk(s) eieren
- 480 gram kippendijreepjes
- 4 eetlepel(s) olie
- 400 gram prei
- 240 gram rijstnoedels
- 60 milliliter tamari sojasaus
- 100 gram taugé
- 400 gram witte kool
- 400 gram wortel
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Liever nog meer groente? Je kunt de puntpaprika’s uit de box gebruiken als extra groentevulling. En wil je graag een dipsaus erbij? denk dan aan sweet chilisaus.
Chef Sophie
Bereidingswijze
Breek de eieren boven een kom, voeg een scheut water toe en kluts ze met een vork of garde.
Verhit in 2 koekenpannen steeds een halve el olie en bak 2 omeletten tegelijk. Je hebt uiteindelijk 2 omeletten pp nodig. Leg op een bord en houd warm onder een deksel.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de prei in dunne ringetjes en was zorgvuldig in een zeef. Snijd de witte kool in parten en vervolgens in zo dun mogelijke reepjes. Rasp de wortel grof.
Verhit in een wok de olie en roerbak de kipreepjes 3 min. op hoog vuur. Voeg de kool, prei en wortel toe en roerbak in ca. 6 min. beetgaar. Voeg de noedels, tamari en taugé toe en roerbak nog 1-2 min.
Leg op elk bord een omelet, verdeel de helft van de vulling erover en klap de omelet dubbel. Doe hetzelfde met de rest van de omeletten en de vulling en serveer.