Loaded Sweet Potato met gekruid gehakt
- 25 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 75 gram oesterzwammen
- 125 gram rode kool
- 0.25 stuk(s) rode ui
- 125 gram rundergehakt
- 1 gram zoete aardappel
- 75 gram zure room
- 150 gram oesterzwammen
- 250 gram rode kool
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 250 gram rundergehakt
- 2 gram zoete aardappel
- 150 gram zure room
- 250 gram oesterzwammen
- 350 gram rode kool
- 1 stuk(s) rode ui
- 375 gram rundergehakt
- 3 gram zoete aardappel
- 225 gram zure room
- 300 gram oesterzwammen
- 450 gram rode kool
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 500 gram rundergehakt
- 4 gram zoete aardappel
- 300 gram zure room
Tip
Pof de zoete aardappel eventueel overdag al, dan hoef je deze alleen nog maar 5 minuten op te warmen.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd door de helft (zijn ze heel erg groot, dan in vieren). Leg ze in een ovenschaal, besprenkel met wat zonnebloemolie en peper en zout en bak ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Scheur de oesterzwammen of snijd ze fijn. Snijd de ui in ringen.
Verwarm een hapjespan en bak er het gehakt stevig in aan. Voeg de oesterzwammen en ui toe en kruid met zout en peper.
Smoor de rode kool in een scheutje olijfolie een andere pan en kruid met zout en peper. De rode kool mag lekker beetgaar blijven.
Kruid ondertussen de zure room met een beetje zout en peper. Neem de gepofte aardappels uit de oven.
Leg de gepofte aardappels met het gehakt en de kool op het bord. Lepel er de zure room over.