Linzencurry tikka masala
Vega

Linzencurry tikka masala

met snijbiet en yoghurt

  • 40 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram bruine linzen (gedroogd)
  • 1 theelepel(s) garam masala
  • 50 milliliter kokosmelk
  • 5 gram koriander
  • 0.5 eetlepel(s) olie
  • 100 milliliter passata
  • 75 gram rijst
  • 0.5 bosje(s) snijbiet
  • 1 stuk(s) ui
  • 30 milliliter volle yoghurt
  • 100 gram wortel
  • 150 gram bruine linzen (gedroogd)
  • 2 theelepel(s) garam masala
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 10 gram koriander
  • 1 eetlepel(s) olie
  • 200 milliliter passata
  • 150 gram rijst
  • 1 bosje(s) snijbiet
  • 2 stuk(s) ui
  • 60 milliliter volle yoghurt
  • 200 gram wortel
  • 225 gram bruine linzen (gedroogd)
  • 3 theelepel(s) garam masala
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 15 gram koriander
  • 1.5 eetlepel(s) olie
  • 300 milliliter passata
  • 225 gram rijst
  • 1.5 bosje(s) snijbiet
  • 3 stuk(s) ui
  • 90 milliliter volle yoghurt
  • 300 gram wortel
  • 300 gram bruine linzen (gedroogd)
  • 4 theelepel(s) garam masala
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 20 gram koriander
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 400 milliliter passata
  • 300 gram rijst
  • 2 bosje(s) snijbiet
  • 4 stuk(s) ui
  • 120 milliliter volle yoghurt
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 56.45 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Heb je nog wat kokosmelk over? Meng het door de yoghurt voor een romiger topping met een vleugje kokos.

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de linzen in ruim water in 20–25 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken.

Stap 2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3

Snipper ondertussen de ui. Schil de wortel en snijd in halve plakjes. Snijd de stelen van de snijbiet in stukjes van 1 cm en het blad in grove repen.

Stap 4

Verhit een scheut olie in een ruime hapjespan of wok. Fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de garam masala toe en bak 1 minuut mee tot het begint te geuren.

Stap 5

Voeg de passata, kokosmelk, wortel en een scheut water toe. Laat 7 minuten zachtjes koken. Voeg de snijbiet toe en kook nog 3-4 minuten tot de groenten beetgaar zijn.

Stap 6

Voeg de gekookte linzen toe en warm alles nog 2 minuten door. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Schep de rijst en de linzen tikka masala op de borden. Lepel de yoghurt erover en bestrooi met wat takjes koriander.