Linguine pomodorini met lamsoren
Vega

Linguine pomodorini met lamsoren

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 100 gram lamsoren
  • 5 gram parmezaanse kaas
  • 15 gram peterselie
  • 100 gram tomaat
  • 125 gram volkoren linguine
  • 1 stuk(s) citroen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 150 gram lamsoren
  • 10 gram parmezaanse kaas
  • 30 gram peterselie
  • 200 gram tomaat
  • 250 gram volkoren linguine
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 200 gram lamsoren
  • 15 gram parmezaanse kaas
  • 45 gram peterselie
  • 300 gram tomaat
  • 375 gram volkoren linguine
  • 2 stuk(s) citroen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 250 gram lamsoren
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 60 gram peterselie
  • 400 gram tomaat
  • 500 gram volkoren linguine

Benodigdheden

  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan
  • rasp

Bereidingswijze

Stap 1

Breng een kookpan met ruim zout water aan de kook. Was de lamsoren, peterselie en tomaten goed. Pel en hak de knoflook fijn, rasp de Parmezaanse kaas en hak de peterselie fijn. Snijd de tomaat in stukjes.

Stap 2

Kook de linguine volgens de verpakking gaar. Giet af en vang een kopje pasta kookvocht op.

Stap 3

Verwarm ondertussen in een hapjespan een scheut olijfolie. Fruit de knoflook er 1 minuut in aan. Bak de lamsoren en tomaat voor 5 minuten mee. Voeg een paar lepels pasta kookvocht toe en reduceer tot saus dikte.

Stap 4

Als de saus gereduceerd is voeg je de al dente pasta en helft van gehakte peterselie toe. Meng goed en breng op smaak met geraspte Parmezaanse kaas en peper en zout. Is de pasta te droog, voeg dan extra pasta kookvocht toe, te nat, laat het dan nog even verder reduceren.

Stap 5

Verdeel de pasta over diepe borden en dresseer met overgebleven peterselie en Parmezaanse kaas.