Libanees genieten
Vegan

Libanees genieten

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 90 gram Linzenstoof
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 theelepel(s) komijnzaad
  • 75 gram plantaardige yoghurt
  • 100 gram roma pruim tomaten
  • 50 gram spinazie
  • 2 stuk(s) volkoren pitabrood
  • 180 gram Linzenstoof
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) komijnzaad
  • 150 gram plantaardige yoghurt
  • 200 gram roma pruim tomaten
  • 100 gram spinazie
  • 4 stuk(s) volkoren pitabrood
  • 270 gram Linzenstoof
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 theelepel(s) komijnzaad
  • 225 gram plantaardige yoghurt
  • 300 gram roma pruim tomaten
  • 150 gram spinazie
  • 6 stuk(s) volkoren pitabrood
  • 360 gram Linzenstoof
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 theelepel(s) komijnzaad
  • 300 gram plantaardige yoghurt
  • 400 gram roma pruim tomaten
  • 200 gram spinazie
  • 8 stuk(s) volkoren pitabrood

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Houd je niet van komijnzaad of heb je dit niet in huis? Vervang de komijn dan door tijm of Italiaanse kruiden.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de tomaatjes en doe in een ovenschaal. Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg toe aan de tomaten. Voeg olijfolie, honing, komijnzaad, peper en zout toe en hussel geheel. Rooster 20 minuten in de oven.

STAP 2

Snipper de ui. Was de aubergine en snijd in blokjes. Verhit olie in een hapjespan en voeg de aubergine toe. Bak circa 8 minuten op hoog vuur.

STAP 3

Zet het vuur lager en voeg de uien toe. Voeg eventueel wat extra olie toe als de aubergine alle olie heeft opgenomen.

STAP 4

Voeg na 5 minuten de linzenstoof toe aan de aubergine. Voeg 2/3e van de spinazie toe en breng het geheel op smaak met peper en zout en laat nog 5 minuten pruttelen op zacht vuur.

STAP 5

Maak de pita broodjes vochtig met wat water en bak in circa 3 minuten goudbruin.

STAP 6

Als de broodjes bijna klaar zijn, haal de tomaatjes uit de oven. Doe de yoghurt in een kom en schep de hete tomaatjes op de koude yoghurt. Maak er een Libanese tafel van door alles in mooie bakjes te serveren op tafel: de linzenstoof, de broodjes, de rest van de spinazie en de heerlijke yoghurt met tomaatjes.