Libanees broodje bal
Vlees

Libanees broodje bal

met frisse toppings en zoete aardappel

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 120 gram kalkoengehakt
  • 0.5 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 50 mililiter natuurazijn
  • 10 eetlepel(s) panko
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.25 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 100 gram spinazie
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 30 milliliter volle yoghurt
  • 150 gram zoete aardappelfriet
  • 1 theelepel(s) honing
  • 240 gram kalkoengehakt
  • 1 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 100 mililiter natuurazijn
  • 20 eetlepel(s) panko
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 200 gram spinazie
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread
  • 60 milliliter volle yoghurt
  • 300 gram zoete aardappelfriet
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 360 gram kalkoengehakt
  • 1.5 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 6 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 150 mililiter natuurazijn
  • 30 eetlepel(s) panko
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 0.75 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 300 gram spinazie
  • 6 stuk(s) volkoren flatbread
  • 90 milliliter volle yoghurt
  • 450 gram zoete aardappelfriet
  • 2 theelepel(s) honing
  • 480 gram kalkoengehakt
  • 2 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 8 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 200 mililiter natuurazijn
  • 40 eetlepel(s) panko
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 400 gram spinazie
  • 8 stuk(s) volkoren flatbread
  • 120 milliliter volle yoghurt
  • 600 gram zoete aardappelfriet

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • bakpan
  • citruspers
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • 2 mengkommen
  • rasp

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Er is niks lekkerders dan echte krokante frietjes! Met de volgende tips kun jij ze ook zo lekker krokant maken! Leg de gesneden zoete aardappel in een bak met koud water en laat 40 minuten weken. Dep de friet daarna heel erg goed af, anders worden ze alsnog slap. Zorg ervoor dat je de zoete aardappelfriet goed verdeelt over de bakplaat, zodat ze elkaar niet raken.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de honing en azijn aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn erop. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat honing toe.

Stap 2

Verwarm de oven op 220 graden. Leg de zoete aardappelfriet op een bakplaat en besprenkel met een scheut olijfolie. Kruid met de helft van de paprikapoeder en een snufje zout. Hussel door elkaar en verspreid goed over de bakplaat. Bak ca. 25 minuten en schep tussendoor een keer om.

Stap 3

Bak in een droge pan de panko samen met knoflookpoeder, een snufje zout en de rest van de paprikapoeder in 3 minuten krokant.

Stap 4

Kruid het gehakt met peper en zout en rol er gehaktballetjes van. Verhit wat olijfolie of boter in de pan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 minuten goudbruin. Draai ze regelmatig om, zodat ze goed dichtschroeien en gelijkmatig bruin worden.

Stap 5

Meng voor de saus yoghurt, sinaasappelsap en -rasp en een klein snufje zout. Snijd de komkommer in plakjes.

Stap 6

Nu is het tijd om het platbrood te belegen. Beleg het platbrood met spinazie, plakjes komkommer, gehaktballetjes, zoetzure uien en de yoghurtsaus. Vinden de kids de blaadjes spinazie te groot? Scheur deze in stukken of beleg het platbrood met extra komkommer. Maak het gerecht af met de crunchy panko. Serveer met de zoete aardappelfriet.