Libanees broodje bal
Vegan

Libanees broodje bal

met frisse toppings en zoete aardappel

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 100 gram falafel
  • 0.5 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 100 mililiter natuurazijn
  • 10 eetlepel(s) panko
  • 30 gram plantaardige yoghurt
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.25 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 100 gram spinazie
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 150 gram zoete aardappel
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 200 gram falafel
  • 1 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 200 mililiter natuurazijn
  • 20 eetlepel(s) panko
  • 60 gram plantaardige yoghurt
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 200 gram spinazie
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread
  • 300 gram zoete aardappel
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 300 gram falafel
  • 1.5 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 6 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 300 mililiter natuurazijn
  • 30 eetlepel(s) panko
  • 90 gram plantaardige yoghurt
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 0.75 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 300 gram spinazie
  • 6 stuk(s) volkoren flatbread
  • 450 gram zoete aardappel
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 400 gram falafel
  • 2 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 8 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 400 mililiter natuurazijn
  • 40 eetlepel(s) panko
  • 120 gram plantaardige yoghurt
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 400 gram spinazie
  • 8 stuk(s) volkoren flatbread
  • 600 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • braadpan
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • 2 mengkommen
  • rasp
  • bakpapier

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zoetzuur smaakt goed bij allerlei verschillende gerechten. Als je in één keer lekker veel maakt heb je genoeg voor meerdere keren. Je kunt het zoetzuur in een luchtdichte pot of bak bewaren.

Inkoper Lizanne

Bereidingswijze

STAP 1

Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de agavesiroop en azijn aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn erop. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat agavesiroop toe.

Stap 2

Verwarm de oven op 220 graden. Was de zoete aardappelen en snijd in frieten. Leg de zoete aardappelfriet op een bakplaat en besprenkel met een scheut olijfolie. Kruid met de helft van de paprikapoeder en een snufje zout. Hussel door elkaar en verspreid goed over de bakplaat. Bak ca. 25 minuten en schep tussendoor een keer om.

Stap 3

Bak in een droge pan de panko samen met knoflookpoeder, een snufje zout en de rest van de paprikapoeder in 3 minuten krokant.

Stap 4

Verhit wat olijfolie of boter in de pan en bak de falafel in ca. 10 minuten goudbruin. Draai ze regelmatig om, zodat ze gelijkmatig bruin worden.

STAP 5

Meng voor de saus yoghurt, sinaasappelsap en -rasp en een klein snufje zout. Snijd de komkommer in plakjes.

STAP 6

Leg het Libanees flatbread op een bord en beleg met de yoghurtsaus, spinazie, plakjes komkommer, falafel en zoetzure uien. Maak het gerecht af met de crunchy panko. Serveer met de zoete aardappelfriet.