Libanees broodje bal
Vlees

Libanees broodje bal

met frisse toppings en zoete aardappel

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) honing
  • 120 gram kalkoengehakt
  • 0.5 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 50 mililiter natuurazijn
  • 10 eetlepel(s) panko
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 0.25 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 100 gram spinazie
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 30 milliliter volle yoghurt
  • 150 gram zoete aardappel
  • 2 theelepel(s) honing
  • 240 gram kalkoengehakt
  • 1 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 100 mililiter natuurazijn
  • 20 eetlepel(s) panko
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 200 gram spinazie
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread
  • 60 milliliter volle yoghurt
  • 300 gram zoete aardappel
  • 3 theelepel(s) honing
  • 360 gram kalkoengehakt
  • 1.5 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 6 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 150 mililiter natuurazijn
  • 30 eetlepel(s) panko
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 0.75 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 300 gram spinazie
  • 6 stuk(s) volkoren flatbread
  • 90 milliliter volle yoghurt
  • 450 gram zoete aardappel
  • 4 theelepel(s) honing
  • 480 gram kalkoengehakt
  • 2 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 8 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 200 mililiter natuurazijn
  • 40 eetlepel(s) panko
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 400 gram spinazie
  • 8 stuk(s) volkoren flatbread
  • 120 milliliter volle yoghurt
  • 600 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • braadpan
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • 2 mengkommen
  • rasp
  • bakpapier

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Zoetzuur smaakt goed bij allerlei verschillende gerechten. Als je in één keer lekker veel maakt heb je genoeg voor meerdere keren. Je kunt het zoetzuur in een luchtdichte pot of bak bewaren.

Inkoper Lizanne

Bereidingswijze

STAP 1

Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de honing en azijn aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn erop. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat honing toe.

Stap 2

Verwarm de oven op 220 graden. Was de zoete aardappelen en snijd in frieten. Leg de zoete aardappelfriet op een bakplaat en besprenkel met een scheut olijfolie. Kruid met de helft van de paprikapoeder en een snufje zout. Hussel door elkaar en verspreid goed over de bakplaat. Bak ca. 25 minuten en schep tussendoor een keer om.

Stap 3

Bak in een droge pan de panko samen met knoflookpoeder, een snufje zout en de rest van de paprikapoeder in 3 minuten krokant.

Stap 4

Kruid het gehakt met peper en zout en rol er gehaktballetjes van. Verhit wat olijfolie of boter in de pan en bak de gehaktballetjes in ca. 10 minuten goudbruin. Draai ze regelmatig om, zodat ze goed dichtschroeien en gelijkmatig bruin worden.

STAP 5

Meng voor de saus yoghurt, sinaasappelsap en -rasp en een klein snufje zout. Snijd de komkommer in plakjes.

STAP 6

Leg het Libanees flatbread op een bord en beleg met de yoghurtsaus, spinazie, plakjes komkommer, gehaktballetjes en zoetzure uien. Maak het gerecht af met de crunchy panko. Serveer met de zoete aardappelfriet.