Libanees broodje bal
Vlees

Libanees broodje bal

met frisse toppings

  • 45 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 0.5 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 50 mililiter natuurazijn
  • 10 gram panko
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 120 gram rundergehakt
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 100 gram spinazie
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 30 milliliter volle yoghurt
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 100 mililiter natuurazijn
  • 20 gram panko
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 240 gram rundergehakt
  • 2 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 200 gram spinazie
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread
  • 60 milliliter volle yoghurt
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 1.5 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 150 mililiter natuurazijn
  • 30 gram panko
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 360 gram rundergehakt
  • 3 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 300 gram spinazie
  • 6 stuk(s) volkoren flatbread
  • 90 milliliter volle yoghurt
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 200 mililiter natuurazijn
  • 40 gram panko
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 480 gram rundergehakt
  • 4 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 400 gram spinazie
  • 8 stuk(s) volkoren flatbread
  • 120 milliliter volle yoghurt

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Deze week kun je twee keer genieten van de zoetzure uien bij je gerecht. Als je in één keer lekker veel maakt heb je genoeg voor meerdere keren. Je kunt de zoetzuur ook al een dag van tevoren of eerder op de dag maken, zo kun je nog sneller aan tafel om te smikkelen van dit lekkere gerecht! Bewaar de zoetzuur in een luchtdichte pot of bak.

Chef Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de honing en azijn aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn erop. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat honing toe.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in een droge pan de panko samen met knoflookpoeder, een snufje zout en de paprikapoeder in 3 minuten krokant.

Stap 3

Kruid het gehakt met peper en zout en rol er gehaktballetjes van. Verhit wat olijfolie of boter in de pan en bak de gehaktballetjes in circa 15 minuten goudbruin. Draai ze regelmatig om, zodat ze goed dichtschroeien en gelijkmatig bruin worden.

Stap 4

Meng voor de saus yoghurt, sinaasappelsap en -rasp en een klein snufje zout. Snijd de komkommer in plakjes.

Stap 5

Leg het Libanees flatbread op een bakplaat en maak aan beide kanten vochtig met water. Bak het Libanees flatbread 5 minuten in de oven.

Stap 6

Leg het Libanees flatbread op een bord en beleg met de yoghurtsaus, spinazie, plakjes komkommer, gehaktballetjes en zoetzure uien. Maak het gerecht af met de crunchy panko.