Lauwwarme krieltjesalade
Vega

Lauwwarme krieltjesalade

met brandnetelkaas en raapstelen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 60 gram augurk(en)
  • 50 gram brandnetelkaas
  • 250 gram krieltjes
  • 0.5 bosje(s) lente ui
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 1 tros(sen) tomaten
  • 50 mililiter volle yoghurt
  • 100 gram augurk(en)
  • 100 gram brandnetelkaas
  • 500 gram krieltjes
  • 1 bosje(s) lente ui
  • 1 eetlepel(s) mayonaise
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 2 tros(sen) tomaten
  • 100 mililiter volle yoghurt
  • 180 gram augurk(en)
  • 200 gram brandnetelkaas
  • 750 gram krieltjes
  • 1 bosje(s) lente ui
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 3 tros(sen) tomaten
  • 150 mililiter volle yoghurt
  • 210 gram augurk(en)
  • 200 gram brandnetelkaas
  • 1000 gram krieltjes
  • 2 bosje(s) lente ui
  • 2 eetlepel(s) mayonaise
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 4 tros(sen) tomaten
  • 200 mililiter volle yoghurt

Bereidingswijze

Stap 1

Was en boen de krieltjes in lauwwarm water en halveer ze. Breng een kookpan met ruim water en zout aan de kook. Kook de krieltjes in ca 15 minuten gaar.

Stap 2

Was en snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove blokken.

Stap 3

Snijd het witte gedeelte van de lente-ui in fijne ringetjes en het groene gedeelte schuin in stukjes.

Stap 4

Snijd de augurk in kleine blokjes/stukjes. Snijd de kaas in blokjes. Snijd de wortels van de raapstelen. Was de raapstelen en sla ze droog.

Stap 5

Meng de gekookte krieltjes met de paprika, kaasblokjes, tomaat, augurk, 2/3 van de raapstelen, witte gedeelte van de lente-ui, mayonaise en de yoghurt.

Stap 6

Breng de krieltjessalade op smaak met peper en zout. Garneer de salade af met de rest van de raapstelen en het groene gedeelte van de lente-ui.