Lauwwarme krieltjesalade
met brandnetelkaas en raapstelen
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 60 pot(ten) augurk(en)
- 50 gram brandnetelkaas
- 250 gram krieltjes
- 0.5 stengel(st) lente ui
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 1 bosje(s) raapstelen
- 1 gram tomaten
- 50 milliliter volle yoghurt
- 100 pot(ten) augurk(en)
- 100 gram brandnetelkaas
- 500 gram krieltjes
- 1 stengel(st) lente ui
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 1 bosje(s) raapstelen
- 2 gram tomaten
- 100 milliliter volle yoghurt
- 180 pot(ten) augurk(en)
- 200 gram brandnetelkaas
- 750 gram krieltjes
- 1 stengel(st) lente ui
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 2 bosje(s) raapstelen
- 3 gram tomaten
- 150 milliliter volle yoghurt
- 210 pot(ten) augurk(en)
- 200 gram brandnetelkaas
- 1000 gram krieltjes
- 2 stengel(st) lente ui
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 2 bosje(s) raapstelen
- 4 gram tomaten
- 200 milliliter volle yoghurt
Bereidingswijze
Was en boen de krieltjes in lauwwarm water en halveer ze. Breng een kookpan met ruim water en zout aan de kook. Kook de krieltjes in ca 15 minuten gaar.
Was en snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove blokken.
Snijd het witte gedeelte van de lente-ui in fijne ringetjes en het groene gedeelte schuin in stukjes.
Snijd de augurk in kleine blokjes/stukjes. Snijd de kaas in blokjes. Snijd de wortels van de raapstelen. Was de raapstelen en sla ze droog.
Meng de gekookte krieltjes met de paprika, kaasblokjes, tomaat, augurk, 2/3 van de raapstelen, witte gedeelte van de lente-ui, mayonaise en de yoghurt.
Breng de krieltjessalade op smaak met peper en zout. Garneer de salade af met de rest van de raapstelen en het groene gedeelte van de lente-ui.