Lauwwarme aardpeer-krieltjesalade met raapstelen
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 250 gram aardpeer
- 60 pot(ten) augurk(en)
- 0.5 stuk(s) groene paprika
- 125 gram krieltjes
- 0.75 stengel(st) lente ui
- 1 bosje(s) raapstelen
- 1 gram tomaten
- 500 gram aardpeer
- 105 pot(ten) augurk(en)
- 1 stuk(s) groene paprika
- 250 gram krieltjes
- 1 stengel(st) lente ui
- 1 bosje(s) raapstelen
- 2 gram tomaten
- 1000 gram aardpeer
- 180 pot(ten) augurk(en)
- 1.5 stuk(s) groene paprika
- 375 gram krieltjes
- 1 stengel(st) lente ui
- 2 bosje(s) raapstelen
- 3 gram tomaten
- 1000 gram aardpeer
- 210 pot(ten) augurk(en)
- 2 stuk(s) groene paprika
- 500 gram krieltjes
- 2 stengel(st) lente ui
- 2 bosje(s) raapstelen
- 4 gram tomaten
Bereidingswijze
Was en boen de krieltjes in lauwwarm water en halveer ze.
Schil de aardpeer en snijd deze in hetzelfde formaat als de gehalveerde krieltjes.
Breng een kookpan met ruim water en zout aan de kook. Kook de krieltjes samen met de aardpeer in ca 15 minuten gaar.
Was en snijd de tomaat in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove blokken. Snijd het witte gedeelte van de lente-ui in fijne ringetjes en het groene gedeelte schuin in stukjes. Snijd de augurk in kleine blokjes/stukjes.
Snijd de wortels van de raapstelen. Was de raapstelen en sla ze droog. Meng de gekookte krieltjes/aardpeer met de tomaat, paprika, augurk, 2/3 van de raapstelen, witte gedeelte van de lente-ui, vegan mayonaise en de plantaardige yoghurt.
Breng de krieltjessalade op smaak met peper en zout. Garneer de salade met de rest van de raapstelen en het groene gedeelte van de lente-ui.