Lauwwarme aardpeer-krieltjesalade met raapstelen
Vegan

Lauwwarme aardpeer-krieltjesalade met raapstelen

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 250 gram aardpeer
  • 60 pot(ten) augurk(en)
  • 0.5 stuk(s) groene paprika
  • 125 gram krieltjes
  • 0.75 stengel(st) lente ui
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 1 gram tomaten
  • 500 gram aardpeer
  • 105 pot(ten) augurk(en)
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 250 gram krieltjes
  • 1 stengel(st) lente ui
  • 1 bosje(s) raapstelen
  • 2 gram tomaten
  • 1000 gram aardpeer
  • 180 pot(ten) augurk(en)
  • 1.5 stuk(s) groene paprika
  • 375 gram krieltjes
  • 1 stengel(st) lente ui
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 3 gram tomaten
  • 1000 gram aardpeer
  • 210 pot(ten) augurk(en)
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 500 gram krieltjes
  • 2 stengel(st) lente ui
  • 2 bosje(s) raapstelen
  • 4 gram tomaten

Bereidingswijze

Stap 1

Was en boen de krieltjes in lauwwarm water en halveer ze.

Stap 2

Schil de aardpeer en snijd deze in hetzelfde formaat als de gehalveerde krieltjes.

Stap 3

Breng een kookpan met ruim water en zout aan de kook. Kook de krieltjes samen met de aardpeer in ca 15 minuten gaar.

Stap 4

Was en snijd de tomaat in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove blokken. Snijd het witte gedeelte van de lente-ui in fijne ringetjes en het groene gedeelte schuin in stukjes. Snijd de augurk in kleine blokjes/stukjes.

Stap 5

Snijd de wortels van de raapstelen. Was de raapstelen en sla ze droog. Meng de gekookte krieltjes/aardpeer met de tomaat, paprika, augurk, 2/3 van de raapstelen, witte gedeelte van de lente-ui, vegan mayonaise en de plantaardige yoghurt.

Stap 6

Breng de krieltjessalade op smaak met peper en zout. Garneer de salade met de rest van de raapstelen en het groene gedeelte van de lente-ui.