Lasagne met spinazie en tomaat
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram cashewnoten
- 1 gram edelgistvlokken
- 1 teentje(s) knoflook
- 65 gram lasagnevellen
- 1.5 stuk(s) sjalotten
- 250 gram spinazie
- 0.5 gram tomaten
- 100 gram cashewnoten
- 2 gram edelgistvlokken
- 1 teentje(s) knoflook
- 125 gram lasagnevellen
- 3 stuk(s) sjalotten
- 500 gram spinazie
- 1 gram tomaten
- 150 gram cashewnoten
- 3 gram edelgistvlokken
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 gram lasagnevellen
- 5 stuk(s) sjalotten
- 750 gram spinazie
- 1.5 gram tomaten
- 200 gram cashewnoten
- 4 gram edelgistvlokken
- 2 teentje(s) knoflook
- 250 gram lasagnevellen
- 6 stuk(s) sjalotten
- 1000 gram spinazie
- 2 gram tomaten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 C°. Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Was de spinazie.
Was en snijd de tomaten in vieren. Pureer ze met een staafmixer, voeg eventueel water toe tot het geheel een gladde tomatensaus is. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook kort aan. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. Voeg de gepureerde tomaatjes toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken.
Smeer een ovenschaal in met olijfolie. Bouw de lasagne op in de ovenschaal; begin met de spinazie-tomatensaus, daarna de lasagnevellen. Herhaal deze stap tot de saus en de vellen op zijn. Bak de lasagne voor ca. 40 minuten in de oven.
Maal de cashewnoten met de edelgistvlokken in de keukenmachine. Strooi de nootkruim de laatste 5 minuten van de baktijd over de lasagne.
Controleer of de lasagne gaar is door met een vork in de lasagne te prikken. Als deze gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar.