Lasagne met makreel, spinazie en tomaat
Vis

Lasagne met makreel, spinazie en tomaat

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 10 eetlepel(s) bloem
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 125 stuk(s) gerookte makreel
  • 100 milliliter halfvolle melk
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 65 stuk(s) lasagnevellen
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 250 gram spinazie
  • 0.5 gram trostomaten
  • 20 eetlepel(s) bloem
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 250 stuk(s) gerookte makreel
  • 200 milliliter halfvolle melk
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 125 stuk(s) lasagnevellen
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 500 gram spinazie
  • 1 gram trostomaten
  • 30 eetlepel(s) bloem
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 375 stuk(s) gerookte makreel
  • 300 milliliter halfvolle melk
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 stuk(s) lasagnevellen
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 750 gram spinazie
  • 1.5 gram trostomaten
  • 40 eetlepel(s) bloem
  • 200 gram geraspte oude kaas
  • 500 stuk(s) gerookte makreel
  • 400 milliliter halfvolle melk
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 250 stuk(s) lasagnevellen
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 1000 gram spinazie
  • 2 gram trostomaten

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 C°. Pel en snipper de rode ui. Pel en hak de knoflook. Maak de makreel schoon. Verwijder de huid en snijd de kleine graatjes uit het midden, pluk daarna de makreel in stukjes. Was de spinazie.

Stap 2

Was en snijd de tomaten vieren. Pureer ze met een staafmixer en voeg eventueel water toe tot het geheel een gladde tomatensaus is. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui en de helft van de knoflook kort aan. Voeg de spinazie toe en wacht tot deze is geslonken. Voeg de gepureerde tomaatjes toe en laat het geheel 2 minuten doorkoken.

Stap 3

Verwarm 10 ml olijfolie per persoon in een steelpannetje op middelhoog vuur. Fruit de rest van de ui en knoflook kort aan. Voeg de bloem toe en bak deze ca 1 minuut mee. Voeg de melk beetje bij beetje toe tot het geheel een dikke saus is. Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de geraspte kaas toe.

Stap 4

Smeer een ovenschaal in met olijfolie. Bouw de lasagne op in de ovenschaal; begin met de spinazie-tomatensaus, daarna lasagnevellen. Herhaal deze stap en voeg een laag geplukte makreel toe als je op de helft van je saus bent.

Stap 5

Schenk als laatste stap de kaassaus over de lasagne en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

Stap 6

Bak de lasagne voor ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de lasagne gaar is door met een vork in de lasagne te prikken. Als deze gemakkelijk door de lagen heen komt is je lasagne klaar. Print