Lasagne met herfstgroenten
en vegan gehakt
- 70 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 teentje(s) knoflook
- 75 gram lasagnevellen
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 125 milliliter passata
- 100 gram pastinaak
- 50 gram plantaardige geraspte kaas
- 0.75 stuk(s) pompoen
- 5 gram tijm
- 0.5 stuk(s) ui
- 75 gram vegan gehakt
- 2 teentje(s) knoflook
- 150 gram lasagnevellen
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 250 milliliter passata
- 200 gram pastinaak
- 100 gram plantaardige geraspte kaas
- 1 stuk(s) pompoen
- 10 gram tijm
- 1 stuk(s) ui
- 150 gram vegan gehakt
- 3 teentje(s) knoflook
- 225 gram lasagnevellen
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 375 milliliter passata
- 300 gram pastinaak
- 150 gram plantaardige geraspte kaas
- 1 stuk(s) pompoen
- 15 gram tijm
- 1.5 stuk(s) ui
- 225 gram vegan gehakt
- 4 teentje(s) knoflook
- 300 gram lasagnevellen
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 500 milliliter passata
- 400 gram pastinaak
- 200 gram plantaardige geraspte kaas
- 1 stuk(s) pompoen
- 20 gram tijm
- 2 stuk(s) ui
- 300 gram vegan gehakt
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekTip!
Gebruik voor 2 personen een ovenschaal van 15 x 20 cm, voor 3 personen een schaal van 20 x 30 en voor 4 personen een schaal van 25 x 35 cm.
Chef Colette
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C
Halveer de pompoen, verwijder de pitten en draden met een lepel en snijd het vruchtvlees in plakjes van een halve centimeter dik. Snijd de pastinaak ook in plakjes. Doe de pompoen- en pastinaakplakjes in een ruime ovenschaal of braadslede, besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Rooster ze 15-20 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot deze glazig is. Voeg het vegan gehakt toe en bak het tot het goudbruin is. Voeg de passata, een flinke scheut water en de tijm toe en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen. Voeg extra water toe als de saus te dik wordt. Breng flink op smaak met peper en zout.
Verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Vet een ovenschaal licht in met olijfolie. Begin met een laagje van de gehaktsaus op de bodem van de ovenschaal. Bedek dit met een laag lasagnevellen.Leg hierop een laag geroosterde pompoen- en pastinaakplakjes. Herhaal deze lagen (gehaktmengsel, lasagnevellen, pompoen en pastinaak) tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag gehaktsaus.
Bestrooi de lasagne met de plantaardige geraspte kaas en bak 30-35 minuten in de oven. Haal de lasagne uit de oven en laat een paar minuten rusten voordat je hem serveert.