Lasagne Bolognese
Vegan

Lasagne Bolognese

met linzen

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 15 gram (patent of tarwe) bloem
  • 2 stengel(st) bleekselderij
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 190 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 gram panko
  • 15 gram plantaardige boter
  • 150 milliliter plantaardige melk
  • 35 gram tomatenpuree
  • 3 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 100 gram wortel
  • 30 gram (patent of tarwe) bloem
  • 4 stengel(st) bleekselderij
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 380 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram panko
  • 30 gram plantaardige boter
  • 300 milliliter plantaardige melk
  • 70 gram tomatenpuree
  • 6 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 200 gram wortel
  • 45 gram (patent of tarwe) bloem
  • 6 stengel(st) bleekselderij
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 570 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 15 gram panko
  • 45 gram plantaardige boter
  • 450 milliliter plantaardige melk
  • 105 gram tomatenpuree
  • 9 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 300 gram wortel
  • 60 gram (patent of tarwe) bloem
  • 8 stengel(st) bleekselderij
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 760 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram panko
  • 60 gram plantaardige boter
  • 600 milliliter plantaardige melk
  • 140 gram tomatenpuree
  • 12 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vegan

Vanaf 54.95 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Stem de maat van de ovenschaal af op het aantal personen waarvoor je kookt: 2 pers: ca. 15 x 20 cm, 3 pers: ca. 20 x 30 cm, 4 pers: ca. 25 x 35 cm

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Snipper de ui. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg wortel en bleekselderij toe, pers de knoflook erboven en bak 5 minuten mee.

Stap 3

Voeg de linzen in kruidige tomatensaus, de tomatenpuree en een flinke scheut water toe en laat de saus 10 minuten sudderen op laag vuur. Proef en breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.

Stap 4

Smelt ondertussen de plantaardige boter in een steelpan. Voeg de bloem en laat al roerend 1 minuut garen. Schenk beetje bij beetje de plantaardige melk erbij en klop tot een gladde bechamelsaus. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Vet een ovenschaal licht in. Schep een dunne laag linzen-bolognese op de bodem. Dek af met lasagnevellen. Schep er weer linzen-bolognese over, daarna wat bechamelsaus. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laag bechamelsaus. Meng de panko met de olijfolie en strooi dit over de bovenkant.

Stap 6

Zet de lasagne in het midden van de oven en bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de pasta gaar. Laat 5 minuten rusten voor het aansnijden.