Lasagne Bolognese
Vega

Lasagne Bolognese

met linzen

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 15 gram (patent of tarwe) bloem
  • 2 stengel(st) bleekselderij
  • 15 gram boter
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 25 gram geraspte kaas
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 190 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 150 milliliter melk
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 35 gram tomatenpuree
  • 3 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 100 gram wortel
  • 30 gram (patent of tarwe) bloem
  • 4 stengel(st) bleekselderij
  • 30 gram boter
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 380 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 300 milliliter melk
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 6 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 200 gram wortel
  • 45 gram (patent of tarwe) bloem
  • 6 stengel(st) bleekselderij
  • 45 gram boter
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 570 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 450 milliliter melk
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 105 gram tomatenpuree
  • 9 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 300 gram wortel
  • 60 gram (patent of tarwe) bloem
  • 8 stengel(st) bleekselderij
  • 60 gram boter
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 760 gram linzen in kruidige tomatensaus
  • 600 milliliter melk
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 140 gram tomatenpuree
  • 12 stuk(s) verse lasagnebladen
  • 400 gram wortel

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Vega

Vanaf 54.95 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip!

Stem de maat van de ovenschaal af op het aantal personen waarvoor je kookt: 2 pers: ca. 15 x 20 cm, 3 pers: ca. 20 x 30 cm, 4 pers: ca. 25 x 35 cm

Chef Claudia

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Snipper de ui. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak het gehakt in 5 minuten rul en bruin op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe, pers de knoflook erboven en bak 5 minuten mee.

Stap 3

Voeg de linzen in kruidige tomatensaus, de tomatenpuree en een flinke scheut water toe en laat de saus 10 minuten sudderen op laag vuur. Proef en breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.

Stap 4

Smelt ondertussen de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe, roer goed door en laat 2 minuten garen op laag vuur. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en klop met een garde tot een gladde bechamelsaus. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Vet een ovenschaal licht in. Begin met een dunne laag linzen-bolognesesaus op de bodem en dek die af met lasagnevellen. Schep er weer linzen-bolognese over, daarna wat bechamelsaus. Herhaal dit tot alles op is en eindig met een laag bechamelsaus. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.

Stap 6

Zet de lasagne in het midden van de oven en bak 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de pasta gaar. Laat 5 minuten rusten voor het aansnijden.