
Lasagne
- 40 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 100 bosje(s) bospeen
- 0.5 stuk(s) courgette
- 75 gram geraspte kaas
- 1 gram italiaanse kruiden
- 1 eetlepel(s) ketchup
- 3 stuk(s) lasagnevellen
- 1 gram paprikapoeder
- 175 gram tomato base
- 0.5 stuk(s) ui
- 200 bosje(s) bospeen
- 1 stuk(s) courgette
- 150 gram geraspte kaas
- 2 gram italiaanse kruiden
- 2 eetlepel(s) ketchup
- 6 stuk(s) lasagnevellen
- 2 gram paprikapoeder
- 350 gram tomato base
- 1 stuk(s) ui
- 300 bosje(s) bospeen
- 1.5 stuk(s) courgette
- 225 gram geraspte kaas
- 3 gram italiaanse kruiden
- 3 eetlepel(s) ketchup
- 9 stuk(s) lasagnevellen
- 3 gram paprikapoeder
- 525 gram tomato base
- 1.5 stuk(s) ui
- 400 bosje(s) bospeen
- 2 stuk(s) courgette
- 300 gram geraspte kaas
- 4 gram italiaanse kruiden
- 4 eetlepel(s) ketchup
- 12 stuk(s) lasagnevellen
- 4 gram paprikapoeder
- 700 gram tomato base
- 2 stuk(s) ui
Tip
Een hele handige tip om sneller aan tafel te kunnen: gaar je lasagnevellen voordat je deze in de ovenschaal doet. Hoe je dit doet? Breng een grote pan water aan de kook met een paar druppels olie. Voeg de lasagnevellen een voor een toe aan de pan en kook ze in circa 8 minuten gaar.
Chef Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snipper de ui. Was de courgette en bospeen en snijd beiden in blokjes.
Verhit wat olie in een grote hapjespan en fruit de ui. Voeg na 5 minuten de bospeen en courgette toe en bak 10 minuten mee.
Voeg de tomatensaus, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, ketchup, peper en zout toe en roer geheel. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Tijd om de lasagne te bouwen! Neem een grote ovenschaal en schep een paar lepels van de saus met groenten in de schaal. Leg de lasagnevellen erop. Herhaal dit twee keer en maak af met de geraspte kaas. Doe de schaal in de oven en bak 30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Verdeel de lasagne over de borden.