Kruidige orzo
Vegan

Kruidige orzo

met geroosterde meiraap

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 gram edelgistvlokken
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 200 gram meiraap
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 gram oregano
  • 100 gram orzo
  • 5 gram peterselie
  • 2 gram edelgistvlokken
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 400 gram meiraap
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram oregano
  • 200 gram orzo
  • 10 gram peterselie
  • 3 gram edelgistvlokken
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 600 gram meiraap
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 15 gram oregano
  • 300 gram orzo
  • 15 gram peterselie
  • 4 gram edelgistvlokken
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 800 gram meiraap
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram oregano
  • 400 gram orzo
  • 20 gram peterselie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Als je geen grote braadslede of ovenschaal hebt, kun je de blokjes meiraap ook op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen. Hoe meer ruimte ze hebben, des te knapperiger ze worden.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Boen de meirapen schoon en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Doe ze in een ruime ovenschaal of braadslede. Besprenkel met wat olijfolie, pers de knoflook erboven en bestrooi met wat zout. Ris de blaadjes oregano van de takjes en meng de helft ervan met de meiraapblokjes. Rooster de meirapen 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege een keer om.

Stap 3

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de orzo in 8-9 minuten beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.

Stap 4

Doe ondertussen de rest van de oreganoblaadjes en de platte peterselie in een maatbeker en voeg de olijfolie toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde groene saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kruidensaus door de orzo.

Stap 5

Verdeel de orzo over de borden. Neem de geroosterde meiraap uit de oven en verdeel over de borden. Verdeel de edelgistvlokken erover en serveer.