Kruidige orzo
Vlees

Kruidige orzo

met geroosterde meiraap en spekjes

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 75 gram bakspekjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 200 gram meiraap
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 gram oregano
  • 100 gram orzo
  • 5 gram peterselie
  • 150 gram bakspekjes
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 400 gram meiraap
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram oregano
  • 200 gram orzo
  • 10 gram peterselie
  • 225 gram bakspekjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 600 gram meiraap
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 15 gram oregano
  • 300 gram orzo
  • 15 gram peterselie
  • 300 gram bakspekjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 800 gram meiraap
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram oregano
  • 400 gram orzo
  • 20 gram peterselie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Als je geen grote braadslede of ovenschaal hebt, kun je de blokjes meiraap ook op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen. Hoe meer ruimte ze hebben, des te knapperiger ze worden.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Boen de meirapen schoon en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Doe ze in een ruime ovenschaal of braadslede. Verdeel de bakspekjes erover en pers de knoflook erbij. Ris de blaadjes oregano van de takjes en meng de helft ervan met de meiraapblokjes. Rooster de meirapen 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege een keer om.

Stap 3

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de orzo in 8-9 minuten beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.

Stap 4

Doe ondertussen de rest van de oreganoblaadjes, de platte peterselie in een maatbeker en voeg de olijfolie toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde groene saus. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kruidensaus door de orzo.

Stap 5

Verdeel de orzo over de borden. Neem de geroosterde meiraap met spekjes uit de oven, verdeel over de borden en serveer.