Kruidige orzo
Vega

Kruidige orzo

met geroosterde meiraap en geitenkaas

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 60 gram geitenkaas
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 200 gram meiraap
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 gram oregano
  • 100 gram orzo
  • 5 gram peterselie
  • 120 gram geitenkaas
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 400 gram meiraap
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 gram oregano
  • 200 gram orzo
  • 10 gram peterselie
  • 180 gram geitenkaas
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 600 gram meiraap
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 15 gram oregano
  • 300 gram orzo
  • 15 gram peterselie
  • 240 gram geitenkaas
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 800 gram meiraap
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 20 gram oregano
  • 400 gram orzo
  • 20 gram peterselie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Als je geen grote braadslede of ovenschaal hebt, kun je de blokjes meiraap ook op een met bakpapier bedekte bakplaat leggen. Hoe meer ruimte ze hebben, des te knapperiger ze worden.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Boen de meirapen schoon en snijd ze in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. Doe ze in een ruime ovenschaal of braadslede. Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met wat zout en pers de knoflook erboven. Ris de blaadjes oregano van de takjes en meng met de meiraapblokjes. Rooster de meirapen 25 min. in het midden van de oven goudbruin. Schep halverwege de baktijd een keer om.

Stap 3

Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de orzo in 8-9 minuten beetgaar. Giet af en doe terug in de pan.

Stap 4

Hak ondertussen de peterselie fijn. Meng de geitenkaas en peterselie door de warme orzo, zodat je een romige orzo krijgt.

Stap 5

Verdeel de orzo over de borden. Neem de geroosterde meiraap uit de oven, verdeel over de borden en serveer.