Krokante paarse bloemkool
Vlees

Krokante paarse bloemkool

met aardappel en kalkoenworst

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 250 gram aardappel(en)
  • 1 stuk(s) kalkoenworst
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paarse bloemkool
  • 10 gram panko
  • 500 gram aardappel(en)
  • 2 stuk(s) kalkoenworst
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) paarse bloemkool
  • 20 gram panko
  • 750 gram aardappel(en)
  • 3 stuk(s) kalkoenworst
  • 1.5 teentje(s) knoflook
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.75 stuk(s) paarse bloemkool
  • 30 gram panko
  • 1000 gram aardappel(en)
  • 4 stuk(s) kalkoenworst
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) paarse bloemkool
  • 40 gram panko

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Van een hele bloemkool kun je meestal maar 2 of 3 echt mooie plakken snijden. De rest verdeel je in roosjes die je halveert en bij de plakken op de bakplaat kunt leggen. Het is net iets lastiger om daar een mooi laagje panko op te leggen, maar je kunt eventueel een beetje meer olie bij door de panko doen zodat het laagje beter blijft liggen.

Colette

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Boen de aardappelen schoon, snijd ze in partjes en kook ze 5 minuten in water met zout. Giet af en verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de aardappeltjes 40-45 minuten in de oven.

Stap 3

Snijd ondertussen de bloemkool in plakken en leg op een andere met bakpapier beklede bakplaat. Doe de panko in een kom en pers de knoflook erbij. Voeg een scheut olijfolie en een snuf zout toe en meng door elkaar. Verdeel het pankomengsel over de bloemkool op de bakplaat. Schuif de bakplaat boven de bakplaat met de aardappel en rooster de bloemkool 20-25 minuten in de oven.

Stap 4

Bak, als de bloemkool en aardappeltjes nog ongeveer 15 minuten in de oven moeten, de kalkoenworsten in een scheut olijfolie in 10-12 minuten gaar.

Stap 5

Neem de aardappel en bloemkool uit de oven en verdeel over de borden. Leg de worsten erbij en serveer.