Koolraapgratin met spruitjes & hazelnoten
- 40 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) grove mosterd
- 100 mililiter haverroom
- 10 gram hazelnoten
- 150 gram koolraap
- 150 gram kruimige aardappelen
- 50 gram plantaardige kaas
- 5 gram rozemarijn
- 150 gram spruitjes
- 2 eetlepel(s) grove mosterd
- 150 mililiter haverroom
- 20 gram hazelnoten
- 300 gram koolraap
- 300 gram kruimige aardappelen
- 100 gram plantaardige kaas
- 10 gram rozemarijn
- 300 gram spruitjes
- 3 eetlepel(s) grove mosterd
- 200 mililiter haverroom
- 25 gram hazelnoten
- 450 gram koolraap
- 450 gram kruimige aardappelen
- 150 gram plantaardige kaas
- 15 gram rozemarijn
- 450 gram spruitjes
- 4 eetlepel(s) grove mosterd
- 250 mililiter haverroom
- 30 gram hazelnoten
- 600 gram koolraap
- 600 gram kruimige aardappelen
- 200 gram plantaardige kaas
- 20 gram rozemarijn
- 600 gram spruitjes
Benodigdheden
- dunschiller
- ovenschaal
- mandoline
- 1 kookpan
- 1 bakpan
- koksmes
- snijplank
- mes
- mengkom
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekWeetje
Op de boerderij Landzicht telen ze al ruim 30 jaar biologisch. De gewassen worden geteeld in de luwte van knotwilgsingels en hagen, die de biodiversiteit enorm verlevendigen. Een vruchtbare bodem zorgt voor een goede basis waarin levenskrachtige planten kunnen groeien. Planten die in hun eigen tempo mogen groeien, zonder kunstmest, zijn weerbaarder tegen ziekten en plagen en hebben meer tijd om smakelijk te worden.
Fooddesigner Marjolein
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Breng 2 kookpannen met water en een snufje zout aan de kook. Eén voor de spruitjes en en één voor de aardappelen.
Was of schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes. Kook de aardappelschijfjes 6-8 minuten. Maak de spruitjes schoon, halveer ze en kook ze 2-4 minuten. Schil de koolraap en schaaf met de mandoline in dunne plakken of snijd in kleine blokjes.
Verwarm de skillet met een scheutje olie. Bak de aardappelschijfjes 3-5 minuten. Voeg de spruitjes en plakjes koolraap toe.
Schenk de room in een mengkom en rasp er de kaas in. Kruid met mosterd, peper en zout. Giet het room-kaasmengsel over de aardappelschijfjes en de groenten. Meng goed door elkaar en leg de takjes rozemarijn erop. Bak ca. 20 minuten in het midden van de oven.
Rooster de hazelnoten 1-2 minuten in een bakpan zonder olie en hak grof.
Verdeel de koolraapgratin over de borden en maak het gerecht af met de geroosterde hazelnoten.