Kokoskerrie
Vegan

Kokoskerrie

met champignons, peentjes, cashew en bruine rijstnoedels

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram cashewnoten
  • 0.5 stuk(s) groene paprika
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 0.5 gram kerrie
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 50 blik(ken) kokoscrème
  • 70 gram rijstnoedels bruin
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 150 gram wortel
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 stuk(s) groene paprika
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 gram kerrie
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 100 blik(ken) kokoscrème
  • 125 gram rijstnoedels bruin
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 300 gram wortel
  • 75 gram cashewnoten
  • 1.5 stuk(s) groene paprika
  • 375 gram kastanjechampignons
  • 1.5 gram kerrie
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 150 blik(ken) kokoscrème
  • 200 gram rijstnoedels bruin
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 450 gram wortel
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 500 gram kastanjechampignons
  • 2 gram kerrie
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 200 blik(ken) kokoscrème
  • 250 gram rijstnoedels bruin
  • 4 stuk(s) sjalot
  • 600 gram wortel

Tip

Liever een eiwitrijke maaltijd? Voeg dan 100 gram tofu of tempeh per persoon toe aan het recept

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Pel en snipper de sjalot zeer fijn. Pel en hak de knoflook. Snijd de worteltjes schuin in plakjes. Snijd de champignons in kwarten. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken.

Stap 2

Breng in een kookpan ruim water aan de kook. Kook de volkorennoedels volgens de verpakking gaar. Verwarm een scheut olijfolie in een wok of hapjespan. Fruit de sjalot en knoflook. Voeg de kerriepoeder toe en bak 30 seconden op laag vuur mee.

Stap 3

Voeg de groentes toe en bak het geheel ca 5 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de kokoscrème toe en laat het geheel enkele minuten inkoken op middelhoog vuur. Indien je gebruik maakt van kokosmelk, wacht tot de melk is ingekookt tot een saus (ca 5 minuten).

Stap 4

Hak ondertussen de cashewnoten fijn. Breng de kokoskerrie op smaak met peper en zout.

Stap 5

Verdeel de noedels over de borden, schep de kokoskerrie erop en garneer met de fijngehakte cashewnoten.