Kokoscurry met wortel, spinazie en naanbrood
Vegan

Kokoscurry met wortel, spinazie en naanbrood

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 125 gram linzen
  • 1 stuk(s) naan
  • 1 eetlepel(s) rode currypasta
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 100 gram spinazie
  • 225 gram waspeen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 250 gram linzen
  • 2 stuk(s) naan
  • 1 eetlepel(s) rode currypasta
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 200 gram spinazie
  • 450 gram waspeen
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 375 gram linzen
  • 3 stuk(s) naan
  • 2 eetlepel(s) rode currypasta
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 300 gram spinazie
  • 675 gram waspeen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 500 gram linzen
  • 4 stuk(s) naan
  • 2 eetlepel(s) rode currypasta
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 400 gram spinazie
  • 900 gram waspeen

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 170 graden. Pel vervolgens de rode uien en snipper deze fijn. Was de waspeentjes en snijd schuin in stukjes.

Stap 2

Was de spinazie grondig in koud water. Pel daarna de knoflook en hak deze goed fijn.

Stap 3

Doe tegelijkertijd een scheutje olijfolie in een hapjespan. Fruit de rode ui en knoflook 1 minuut aan, voeg de waspeen toe en laat het geheel 5 minuten bakken.

Stap 4

Voeg vervolgens de rode currypasta en de kokosmelk toe en laat dit 5 minuten inkoken. Voeg de linzen en spinazie handje voor handje toe tot hij geslonken is en breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Serveer de curry met het naanbrood.