Vegan
Kokoscurry met wortel, spinazie en naanbrood
- 30 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
-
+
- 1 teentje(s) knoflook
- 100 milliliter kokosmelk
- 125 gram linzen
- 1 stuk(s) naan
- 1 eetlepel(s) rode currypasta
- 1 stuk(s) rode ui
- 100 gram spinazie
- 225 gram waspeen
- 2 teentje(s) knoflook
- 200 milliliter kokosmelk
- 250 gram linzen
- 2 stuk(s) naan
- 1 eetlepel(s) rode currypasta
- 2 stuk(s) rode ui
- 200 gram spinazie
- 450 gram waspeen
- 3 teentje(s) knoflook
- 300 milliliter kokosmelk
- 375 gram linzen
- 3 stuk(s) naan
- 2 eetlepel(s) rode currypasta
- 3 stuk(s) rode ui
- 300 gram spinazie
- 675 gram waspeen
- 4 teentje(s) knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 500 gram linzen
- 4 stuk(s) naan
- 2 eetlepel(s) rode currypasta
- 4 stuk(s) rode ui
- 400 gram spinazie
- 900 gram waspeen
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden. Pel vervolgens de rode uien en snipper deze fijn. Was de waspeentjes en snijd schuin in stukjes.
Stap 2
Was de spinazie grondig in koud water. Pel daarna de knoflook en hak deze goed fijn.
Stap 3
Doe tegelijkertijd een scheutje olijfolie in een hapjespan. Fruit de rode ui en knoflook 1 minuut aan, voeg de waspeen toe en laat het geheel 5 minuten bakken.
Stap 4
Voeg vervolgens de rode currypasta en de kokosmelk toe en laat dit 5 minuten inkoken. Voeg de linzen en spinazie handje voor handje toe tot hij geslonken is en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Serveer de curry met het naanbrood.