Köftes van kalfsgehakt
Vlees

Köftes van kalfsgehakt

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 100 gram couscous
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 100 gram lamsgehakt gekruid
  • 0.5 stuk(s) mini komkommer
  • 0.5 stuk(s) rode paprika
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 200 gram couscous
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 200 gram lamsgehakt gekruid
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 300 gram couscous
  • 0.5 teentje(s) knoflook
  • 300 gram lamsgehakt gekruid
  • 1 stuk(s) mini komkommer
  • 2 stuk(s) rode paprika
  • 135 gram Griekse yoghurt
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 400 gram couscous
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 400 gram lamsgehakt gekruid
  • 1.5 stuk(s) mini komkommer
  • 2 stuk(s) rode paprika

Benodigdheden

  • 2 bakpannen
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de aubergine ook in blokjes.

Stap 2

Maak ondertussen de knoflook schoon, snipper fijn of pers uit en voeg toe aan de Griekse yoghurt. Snijd de mini komkommer in dunne plakjes en voeg eveneens toe aan de yoghurt. Kruid rijkelijk met zout en peper en houd apart.

Stap 3

Bak de paprika en aubergine op hoog vuur aan. Kruid met zout en peper en laat nog 5 minuten fruiten.

Stap 4

Vorm 2 platte, rechthoekige köftes per persoon van het lamsgehakt en bak in een scheutje olijfolie om en om mooi goudbruin en net gaar. Houd warm onder een vel aluminiumfolie.

Stap 5

Voeg de couscous toe en schep goed om. Maak eventueel iets smeuïger met een scheutje olijfolie.

Stap 6

Dresseer de couscous in diepe borden en leg er de köftes op. Lepel er lekker wat van de yoghurt bij en serveer de rest in een apart schaaltje.