Knolselderij-venkel burger met zuurkool en puree
Vega

Knolselderij-venkel burger met zuurkool en puree

  • 35 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 75 mililiter karnemelk
  • 1 stuk(s) knolselderijburger
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 0.5 stuk(s) peer
  • 5 gram tijm
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 150 mililiter karnemelk
  • 2 stuk(s) knolselderijburger
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 stuk(s) peer
  • 10 gram tijm
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 225 mililiter karnemelk
  • 3 stuk(s) knolselderijburger
  • 750 gram kruimige aardappelen
  • 2 stuk(s) peer
  • 15 gram tijm
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 300 mililiter karnemelk
  • 4 stuk(s) knolselderijburger
  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • 3 stuk(s) peer
  • 20 gram tijm

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • pureestamper

Tip

Tip om tijm te rissen: Duw het uiteinde (dat heel wat steviger is dan het topje, en dus niet zo makkelijk zal afbreken) van het takje tijm door een zeef en trek het naar beneden. Op die manier worden de blaadjes opgevangen in de zeef. Klaar is Kees!

Chef-kok Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de aardappelen. Indien gewenst, schil de aardappelen. Snijd in kleine stukjes en kook in 10 minuten gaar. Ris de tijm.

Stap 2

Snipper de ui en fruit aan in een bakpan met wat olie. Schil en snijd de peer in 4 parten. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stap 3

Voeg de zuurkool, tijm en de blokjes peer toe aan de ui. Voeg een scheutje water toe en laat 15 minuten stoven tot het vocht grotendeels is verdampt.

Stap 4

Verwarm de bakpan. Voeg een scheutje olie toe en bak de knolselderij-venkelburger 4-5 minuten per kant op middelhoog vuur.

Stap 5

Giet de aardappelen af en stamp samen met de karnemelk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Schep de puree op de borden en verdeel de zuurkool erover. Serveer met de knolselderij-venkelburger.