Knolselderij met gegrilde aubergine en bonenmix
Vegan

Knolselderij met gegrilde aubergine en bonenmix

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) aubergine
  • 10 gram bladselderij
  • 100 gram bonenmix
  • 0.5 gram knolselderij
  • 25 milliliter plantaardige melk
  • 1 stuk(s) sjalotten
  • 0.5 eetlepel(s) vadouvan kruiden
  • 50 milliliter water
  • 1 stuk(s) aubergine
  • 20 gram bladselderij
  • 200 gram bonenmix
  • 1 gram knolselderij
  • 50 milliliter plantaardige melk
  • 2 stuk(s) sjalotten
  • 1 eetlepel(s) vadouvan kruiden
  • 100 milliliter water
  • 1.5 stuk(s) aubergine
  • 30 gram bladselderij
  • 300 gram bonenmix
  • 1 gram knolselderij
  • 75 milliliter plantaardige melk
  • 3 stuk(s) sjalotten
  • 1.5 eetlepel(s) vadouvan kruiden
  • 150 milliliter water
  • 2 stuk(s) aubergine
  • 40 gram bladselderij
  • 400 gram bonenmix
  • 2 gram knolselderij
  • 100 milliliter plantaardige melk
  • 4 stuk(s) sjalotten
  • 2 eetlepel(s) vadouvan kruiden
  • 200 milliliter water

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Was de bladselderij en hak deze fijn. Pel en snipper de sjalotten grof. Snijd de aubergine in de breedte in ca. 10-12 plakken van 1 cm dik en smeer deze in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.

Stap 2

Breng een pan met ruim water aan de kook. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de sjalot, helft van de blokjes knolselderij en de helft van de vadouvan kruiden toe. Kook het geheel in ca 10 minuten gaar.

Stap 3

Verwarm ondertussen een scheut olijfolie in een wok of braadpan op middelhoog vuur. Bak de andere helft van de blokjes knolselderij in ca 10 minuten gaar. Voeg halverwege de baktijd de rest van de vadouvan kruiden, bonen en bladselderij toe.

Stap 4

Giet de gekookte knolselderijblokjes en sjalot af. Pureer deze in een keukenmachine met de plantaardige melk tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout en verwarm eventueel kort opnieuw in het pannetje.

Stap 5

Verwarm ondertussen een grillpan op hoog vuur. Grill de plakken aubergine aan iedere zijde voor ca 3 minuten.

Stap 6

Verdeel de knolselderij crème over de borden en schep de knolselderij blokjes en bonen erop. Maak af met de gegrilde plakken aubergine.