Knolselderij burger met pastinaakpuree
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 milliliter bouillon
- 50 gram kastanjechampignons
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) knolselderijburger
- 200 gram krieltjes
- 0.25 theelepel(s) nootmuskaat
- 200 gram pastinaak
- 5 gram tijm
- 8 milliliter truffelolie
- 30 milliliter bouillon
- 100 gram kastanjechampignons
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) knolselderijburger
- 400 gram krieltjes
- 0.5 theelepel(s) nootmuskaat
- 400 gram pastinaak
- 10 gram tijm
- 16 milliliter truffelolie
- 45 milliliter bouillon
- 150 gram kastanjechampignons
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 stuk(s) knolselderijburger
- 600 gram krieltjes
- 0.75 theelepel(s) nootmuskaat
- 600 gram pastinaak
- 15 gram tijm
- 24 milliliter truffelolie
- 60 milliliter bouillon
- 200 gram kastanjechampignons
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) knolselderijburger
- 800 gram krieltjes
- 1 theelepel(s) nootmuskaat
- 800 gram pastinaak
- 20 gram tijm
- 32 milliliter truffelolie
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekBereidingswijze
Breng water aan de kook voor de krieltjes. Was de krieltjes, snijd de grotere krieltjes doormidden en kook ze 10-15 minuten. Giet af.
Schil ondertussen de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Breng water aan de kook en kook de pastinaakblokjes 4 minuten. Giet af als de pastinaak helemaal zacht is geworden.
Doe de pastinaak terug in de pan. Rits de tijm, voeg de nootmuskaat en eventueel een scheutje bouillon toe en pureer met een vork of pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Zet opzij. Verwarm olie in een koekenpan. Voeg de knoflook en de krieltjes toe en bak een paar minuten zo dat de krieltjes een krokant korstje krijgen. Zorg ervoor dat de knoflook niet aanbakt, anders wordt het bitter. Voeg de champignons toe voor de laatste ca 4 minuten.
Verhit ruim olie in een hapjespan. Voeg de knolselderijburger toe en bak ze op (middel)hoog vuur krokant, dit duurt ca 4 minuten per kant.
Als de pastinaakpuree afgekoeld is, warm deze even op. Verdeel de puree op de borden, daarop de krieltjes en de champignons en als laatste de burger. Maak de borden af met de truffelolie.