Knoflook shakshuka
Vlees

Knoflook shakshuka

met gehaktballen en parelcouscous

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 3 gram Provençaalse kruiden
  • 0.25 theelepel(s) chilivlokken
  • 2 stuk(s) eieren
  • 100 gram gekleurde wortelen
  • 75 gram parelcouscous
  • 175 gram pastasaus knoflook
  • 120 gram rundergehakt
  • 100 gram tomaatjes
  • 6 gram Provençaalse kruiden
  • 0.5 theelepel(s) chilivlokken
  • 4 stuk(s) eieren
  • 200 gram gekleurde wortelen
  • 150 gram parelcouscous
  • 350 gram pastasaus knoflook
  • 240 gram rundergehakt
  • 200 gram tomaatjes
  • 9 gram Provençaalse kruiden
  • 0.75 theelepel(s) chilivlokken
  • 6 stuk(s) eieren
  • 300 gram gekleurde wortelen
  • 225 gram parelcouscous
  • 525 gram pastasaus knoflook
  • 360 gram rundergehakt
  • 300 gram tomaatjes
  • 12 gram Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel(s) chilivlokken
  • 8 stuk(s) eieren
  • 400 gram gekleurde wortelen
  • 300 gram parelcouscous
  • 700 gram pastasaus knoflook
  • 480 gram rundergehakt
  • 400 gram tomaatjes

Benodigdheden

  • 1 kookpan
  • 1 bakpan
  • mengkom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Gebruik zo vers mogelijke eieren en haal ze minimaal een half uur voor gebruik uit de koelkast. Koude eieren garen regelmatig en verlagen de temperatuur van de saus, waardoor het er allemaal niet sneller op gaat.

Inkoper Sophie

Bereidingswijze

STAP 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de parelcouscous. Kook de parelcouscous 6 minuten. Het is de bedoeling dat de couscous nog niet helemaal gaar is.

STAP 2

Was de wortelen en tomaatjes. Snijd de wortelen in dunne plakjes en halveer de tomaatjes.

STAP 3

Leg het gehakt in een mengkom en kruid met peper, zout en de helft van de kruiden. Draai er gehaktballetjes van.

STAP 4

Verwarm de hapjespan met een scheut olijfolie en bak de gehaktballetjes 2-3 minuten. Voeg de wortel toe en bak het geheel nog 2-3 minuten. Voeg de overgebleven kruiden, tomaten en tomatensaus toe en laat het geheel 8 minuten pruttelen. Extra lekker voor de papa's en mama's: Voeg wat extra chilivlokken toe."

STAP 5

Meng de parelcouscous door de saus. Maak met een lepel kuiltjes in de saus en breek daar de eieren in. Roer niet meer door. Gaar het geheel in circa 10 minuten op een laag vuur, met de deksel op de pan. Als de eieren volledig zijn gestold, is het gerecht klaar om te serveren.

STAP 6

Verdeel de shakshuka over de borden.