Kleurrijke vistaco's
Vis

Kleurrijke vistaco's

met chimichurri

  • 10 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 25 gram chimichurri
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 120 gram kabeljauw
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 5 gram koriander
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 50 mililiter natuurazijn
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 3 stuk(s) taco's
  • 50 gram chimichurri
  • 1 theelepel(s) honing
  • 240 gram kabeljauw
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 10 gram koriander
  • 1 stuk(s) limoen
  • 100 mililiter natuurazijn
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 6 stuk(s) taco's
  • 75 gram chimichurri
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 360 gram kabeljauw
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 15 gram koriander
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 150 mililiter natuurazijn
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 9 stuk(s) taco's
  • 100 gram chimichurri
  • 2 theelepel(s) honing
  • 480 gram kabeljauw
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 15 gram koriander
  • 2 stuk(s) limoen
  • 200 mililiter natuurazijn
  • 2 stuk(s) paprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 12 stuk(s) taco's

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Maak een extra grote hoeveelheid en doe in een luchtdichte pot. Laat afkoelen en zet vervolgens in de koelkast. Zo heb je altijd je eigen zoetzuur bij de hand!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de honing en azijn aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn er overheen. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat honing toe.

STAP 2

Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op de verpakking van de taco's. Bak de tacoschelpen in het midden van de oven.

STAP 3

Was de paprika en komkommer. Snijd de paprika in reepjes en de komkommer in kleine blokjes.

STAP 4

Maak de knoflook schoon en snijd grof. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de knoflook. Als de knoflook kleur begint te krijgen, voeg de vis toe en bak circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

STAP 5

Haal de taco's uit de oven. Beleg de taco's met komkommer, paprika en gebakken vis.

STAP 6

Schep de chimichurri en zoetzure ui op de taco en verdeel wat koriander over de taco's. Knijp nog wat limoensap over de taco om het helemaal af te maken!