Kleurrijke traybake
Vlees

Kleurrijke traybake

met frisse yoghurtsaus

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 200 gram Mix truffelaardappel / roseval aardappel
  • 3 eetlepel(s) honing
  • 3 stuk(s) kipvleugels
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) oranje bloemkool
  • 2 gram paprikapoeder
  • 5 gram platte peterselie
  • 40 mililiter volle yoghurt
  • 400 gram Mix truffelaardappel / roseval aardappel
  • 6 eetlepel(s) honing
  • 6 stuk(s) kipvleugels
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) oranje bloemkool
  • 4 gram paprikapoeder
  • 10 gram platte peterselie
  • 80 mililiter volle yoghurt
  • 600 gram Mix truffelaardappel / roseval aardappel
  • 9 eetlepel(s) honing
  • 9 stuk(s) kipvleugels
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) oranje bloemkool
  • 6 gram paprikapoeder
  • 15 gram platte peterselie
  • 120 mililiter volle yoghurt
  • 800 gram Mix truffelaardappel / roseval aardappel
  • 12 eetlepel(s) honing
  • 12 stuk(s) kipvleugels
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) oranje bloemkool
  • 8 gram paprikapoeder
  • 20 gram platte peterselie
  • 160 mililiter volle yoghurt

Tip

Ook heerlijk voor de kids: voeg wat extra appelmoes toe. Heerlijk om in te dippen!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bloemkool en aardappelen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe in een kom. Snijd de aardappelen in partjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

STAP 2

Marineer de bloemkoolroosjes met paprikapoeder, 2/3 van de honing en olijfolie. Pers de helft van de knoflook boven de bloemkool en houd de rest van de geperste knoflook apart voor de saus. Hussel de bloemkoolroosjes goed door elkaar zodat alle roosjes mooi bedekt zijn met de marinade.

STAP 3

Leg de bloemkoolroosjes bij de aardappelpartjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.

STAP 4

Schuif de plaat in de oven en gaar de bloemkool en aardappelen in circa 20 minuten in het midden van de oven. Hussel halverwege om en leg de kipvleugels erbij. Prik met een vork in de aardappeltjes na 20 minuten of ze gaar zijn.

STAP 5

Doe de yoghurt in een kommetje. Knip de peterselie of snijd fijn en voeg toe aan de yoghurt. Voeg de geperste knoflook, de rest van de honing, peper en zout toe aan de yoghurt en roer het geheel.

STAP 6

Serveer de kipvleugels met de aardappeltjes, gemarineerde bloemkool en saus.