Kleurrijke traybake
Vlees

Kleurrijke traybake

met frisse yoghurtsaus

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 200 gram Mix truffelaardappel / roseval aardappel
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 stuk(s) kipvleugels
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 0.5 stuk(s) oranje bloemkool
  • 5 gram platte peterselie
  • 40 milliliter volle yoghurt
  • 400 gram Mix truffelaardappel / roseval aardappel
  • 6 theelepel(s) honing
  • 6 stuk(s) kipvleugels
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 stuk(s) oranje bloemkool
  • 10 gram platte peterselie
  • 80 milliliter volle yoghurt
  • 600 gram Mix truffelaardappel / roseval aardappel
  • 9 theelepel(s) honing
  • 9 stuk(s) kipvleugels
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 6 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 stuk(s) oranje bloemkool
  • 15 gram platte peterselie
  • 120 milliliter volle yoghurt
  • 800 gram Mix truffelaardappel / roseval aardappel
  • 12 theelepel(s) honing
  • 12 stuk(s) kipvleugels
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 8 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 1 stuk(s) oranje bloemkool
  • 20 gram platte peterselie
  • 160 milliliter volle yoghurt

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Ook heerlijk voor de kids: voeg wat extra appelmoes toe. Heerlijk om in te dippen!

Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bloemkool en aardappelen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe in een kom. Snijd de aardappelen in partjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

STAP 2

Marineer de bloemkoolroosjes met paprikapoeder, 2/3 van de honing en olijfolie. Pers de helft van de knoflook boven de bloemkool en houd de rest van de geperste knoflook apart voor de saus. Hussel de bloemkoolroosjes goed door elkaar zodat alle roosjes mooi bedekt zijn met de marinade.

STAP 3

Leg de bloemkoolroosjes bij de aardappelpartjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout.

STAP 4

Schuif de plaat in de oven en gaar de bloemkool en aardappelen in circa 20 minuten in het midden van de oven. Hussel halverwege om en leg de kipvleugels erbij. Prik met een vork in de aardappeltjes na 20 minuten of ze gaar zijn.

STAP 5

Doe de yoghurt in een kommetje. Knip de peterselie of snijd fijn en voeg toe aan de yoghurt. Voeg de geperste knoflook, de rest van de honing, peper en zout toe aan de yoghurt en roer het geheel.

STAP 6

Serveer de kipvleugels met de aardappeltjes, gemarineerde bloemkool en saus.