Kleurrijke traybake
Vlees

Kleurrijke traybake

met frisse yoghurtsaus

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) bloemkool
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 stuk(s) kipvleugels
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 5 gram krulpeterselie
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 200 gram truffelaardappelen
  • 40 milliliter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 6 theelepel(s) honing
  • 6 stuk(s) kipvleugels
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 400 gram truffelaardappelen
  • 80 milliliter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 9 theelepel(s) honing
  • 9 stuk(s) kipvleugels
  • 6 teentje(s) knoflook
  • 15 gram krulpeterselie
  • 6 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 600 gram truffelaardappelen
  • 120 milliliter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) bloemkool
  • 12 theelepel(s) honing
  • 12 stuk(s) kipvleugels
  • 8 teentje(s) knoflook
  • 20 gram krulpeterselie
  • 8 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 800 gram truffelaardappelen
  • 150 milliliter volle yoghurt

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Gemaksbox Familie

Vanaf 49.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Mocht je wat sneller klaar willen zijn, gaar de aardappelen 10 minuten in kokend water alvorens je deze in de oven doet. Dan hoeft het geheel nog maar 10 minuten in de oven.

Inkoper Lizanne

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 2

Was de bloemkool en aardappelen. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe in een kom. Snijd de aardappelen in partjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 3

Marineer de bloemkoolroosjes met paprikapoeder, 2/3 van de honing en olijfolie. Pers de helft van de knoflook boven de bloemkool en houd de rest van de geperste knoflook apart voor de saus. Hussel de bloemkoolroosjes goed door elkaar zodat alle roosjes mooi bedekt zijn met de marinade.

Stap 4

Leg de bloemkoolroosjes bij de aardappelpartjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schuif de plaat in de oven en gaar de bloemkool en aardappelen in 20 minuten in het midden van de oven. Hussel halverwege om en leg de kipvleugels erbij.

Stap 5

Doe de yoghurt in een kommetje. Knip de peterselie of snijd fijn en voeg toe aan de yoghurt. Voeg de geperste knoflook, de rest van de honing, peper en zout toe aan de yoghurt en roer het geheel.

Stap 6

Serveer de kipvleugels met de aardappeltjes, gemarineerde bloemkool en saus.