Kleurrijke taco's
Vegan

Kleurrijke taco's

met chimichurri

  • 10 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 theelepel(s) agave siroop
  • 25 gram chimichurri
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.25 stuk(s) komkommer
  • 5 gram koriander
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 1 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 50 mililiter natuurazijn
  • 0.5 stuk(s) paprika
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 3 stuk(s) taco's
  • 80 gram zwarte bonen
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 50 gram chimichurri
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) komkommer
  • 10 gram koriander
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 100 mililiter natuurazijn
  • 1 stuk(s) paprika
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 6 stuk(s) taco's
  • 160 gram zwarte bonen
  • 1.5 theelepel(s) agave siroop
  • 75 gram chimichurri
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 0.75 stuk(s) komkommer
  • 15 gram koriander
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 3 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 150 mililiter natuurazijn
  • 1.5 stuk(s) paprika
  • 1.5 stuk(s) rode ui
  • 9 stuk(s) taco's
  • 240 gram zwarte bonen
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 100 gram chimichurri
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) komkommer
  • 15 gram koriander
  • 2 stuk(s) limoen
  • 4 theelepel(s) milde paprikapoeder
  • 200 mililiter natuurazijn
  • 2 stuk(s) paprika
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 12 stuk(s) taco's
  • 320 gram zwarte bonen

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Maak een extra grote hoeveelheid en doe in een luchtdichte pot. Laat afkoelen en zet vervolgens in de koelkast. Zo heb je altijd je eigen zoetzuur bij de hand!

Chef Charlotte

Bereidingswijze

STAP 1

"Begin op tijd met het maken van zoetzuur, want als het langer kan staan worden de uien zachter en smaakvoller. Breng in een steelpan de agavesiroop en azijn aan de kook. Maak ondertussen de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de uien in een kom en schenk de kokende azijn erop. De uien zullen mooi roze kleuren. Laat de zoetzure uien minimaal een half uur op smaak komen. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat agavesiroop toe."

STAP 2

Verwarm de oven voor volgens de bereidingswijze op de verpakking van de taco's. Bak de tacoschelpen in het midden van de oven.

STAP 3

Was de paprika en komkommer en snijd in dunne reepjes.

STAP 4

Snijd de knoflook fijn. Laat de bonen uitlekken in een vergiet en spoel af. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de bonen toe en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

STAP 5

Haal de taco's uit de oven. Beleg de taco's met de warme bonen, komkommer en paprika.

STAP 6

Schep de chimichurri en zoetzure ui op de taco en verdeel wat koriander over de taco's. Knijp nog wat limoensap over de taco om het helemaal af te maken!